У Луцьку, за грантові кошти Європейського союзу, будуть відреставровані важливі пам'ятки національного значення.

Читайте також: Для реставрації Луцького замку виділили понад 1 млн гривень

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

"Наше місто стало переможцем грандіозного проекту "Нове життя старого міста: ревіталізація пам'яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна" за програмою транскордонного спвіробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, у партнерстві виконкому Луцької міської ради з Гміною Любліну", – зазначає Григорій Вікторович.

Також посадовець зазначив, що попередньо звернувся до керівників управлінь і департаментів, аби ті взяли під контроль своєчасне виконання усіх вимог проекту. Адже Луцьк уже не вперше доводить європейським партнерам здатність реалізовувати міжнародні ініціативи якісно і ефективно.

"Фінансується проект із коштів європейського союзу. Бюджет проекту – понад півтора мільйона євро, для Луцька передбачено 1 млн. 150 тис. євро. 90% цих коштів – це грант, який Луцьк отримує безповоротно", – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Луцьк отримає 5 мільйонів євро від міжнародної фінансової установи

Як стало відомо, метою даного проекту є відновлення фортифікаційних споруд Луцька та Любліна, поглиблення міжнародного співробітництва. Кошти, які надійдуть, будуть спрямовані на реставраційні та відновлювальні роботи пам'яток національного значення.

"У Луцьку будуть відреставровані башта Чарторийських з оборонним муром і Монастир Ієзуїтів з підземеллям, що знаходиться у приміщенні коледжу харчових технологій по вул. Кафедральна, 6 у "Старому місті". Башта розміщена за Костелом Петра і Павла. Зараз вона перебуває у занедбаному стані, але після реставрації відновить свою історичну цінність і значимість для Луцька та України. Сьогодні відбулось підписання угоди про партнерство між виконкомом Луцької міської ради та адміністрацією міста Любліна щодо спільного впровадження ініціативи. Проект – чергова важлива подія, яка підвищує статус Луцька, як надійного європейського партнера, і поглиблює міжнародні стосунки, підвищуючи історичну та туристичну привабливість нашого міста", – підсумував Григорій Недопад.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter