У Луцьку депутати міськради вирішили виділити з місцевого бюджету кошти на лікування медиків, інфікованих коронавірусом. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 8 квітня, під час позачергової сесії міськради.

Читайте також: У Луцьку дозволили відновити роботу деяким магазинам та сервісам (перелік)

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук наголосив, що у Луцьку вперше в Україні буде запроваджено своєрідне страхування для працівників медичної галузі Луцька міського і обласного підпорядкування, які захворіли на коронавірус.

"Ми бачимо, що станом на 7 квітня, з 34 волинян було інфіковано коронавірусом 20 медиків, а це майже 60%. Тому, сьогодні в таких умовах ми маємо подбати про ти, хто надаватиме допомогу хворим на коронавірус", – зазначив Ігор Поліщук.

З його слів з того, що було задекларовано Урядом, а саме безкоштовні медикаменти для лікування COVID-19 не надійшли, і коли вони будуть в області поки що невідомо.

Читайте також: На Волині збільшилась кількість захворювань на коронавірус: де зафіксували зараження

"Тому вважаю за доцільне передбачити кошти на надання матеріальної допомоги на лікування медикам і таким чином їх застрахувати. 

Тож вирішили виділити 500 тисяч гривень межах субвенції, наданої обласному бюджету для інфекційної лікарні на ці потреби. При цьому визначили, що гранична вартість лікування для легкої та середньої форми коронавірусу – 10 тисяч гривень, для важкої – до 20 тисяч гривень.

Зазначимо, що станом на 10.00 год. 08 квітня на Волині зареєстровано 36 випадків COVID-19 лабораторно підтверджених методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР).