У торгах на встановлення сигналізації в Маневицькій лікарні перемогла дорожча пропозиція, бо на одному з документів підпис поставила інша людина. Учасник торгів, який запропонував меншу суму готує судовий позов про перевищення повноважень. Адже не виключено, що це було зроблено умисно, аби його дискваліфікувати.

Читайте також: У Луцьку проведуть капітальний ремонт обласної дитячої лікарні

17 травня 2021 року комунальне підприємство «Маневицька центральна районна лікарня» оголосило торги на майданчику державних закупівель «Прозоро» на встановлення протипожежного захисту. Оголошена сума тендеру 1,2 мільйона  гривень.

Торги відбулися 27 травня за участю двох претендентів: ТОВ «ЄВРОФЕСТ» (м. Луцьк), та ФОП Власов О.М (м. Сарни). ТОВ «ЄВРОФЕСТ» надало найнижчу ціну у розмірі 784 тисячі 500 гривень, а  ФОП Власов запропонував 969 тисяч 802 гривні. Учасники не знижували ціну на жодному кроці торгів.

Оскільки ТОВ «ЄВРОФЕСТ»  запропонувало на 185 тисяч 302 гривні менше, то воно й мало б бути визнане переможцем. Проте через п`ять днів після розкриття, пропозицію ТОВ «ЄВРОФЕСТ» відхилили, а переможцем визнали конкурента, який запропонував вищу ціну.

Причиною відмови в протоколі вказано те, що на акті огляду об`єкту відсутній підпис уповноваженої особи від замовника, а на документі стоїть підпис іншої посадової особи лікарні, яка такі дії вчиняти не мала права. Це підтвердила й Наталія Радчук, яка вказана уповноваженою особою замовника.

Як зазначив у коментарі журналістам Інформаційного ресурсу Під Прицілом представник ТОВ «ЄВРОФЕСТ»,  підпис на документі ставив юрист Маневицької лікарні і він мав би знати про свої повноваження. Саме до юриста його спрямували за підписом на акті огляду в секретаріаті лікарні. Відтак, чоловік був впевнений, що всієї процедури дотримано. Та саме через цей підпис пропозицію фірми, яка на 185 тисяч дешевша, відхилили. Чи це було зроблено з умислом, чи без, наразі не відомо. Директор ТОВ «ЄВРОФЕСТ» також повідомив, що з приводу перевищення посадовою особою своїх повноважень, готується відповідна заява до правоохоронців.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook