Українська авіакомпанія МАУ 5 січня проведе закриту презентацію фільму про авіатрощу над Тегераном. Вже 8 січня минає рік з трагедії, що забрала життя 176 людей.

Читайте також: Стюардесі з Волині, яка загинула у авіакатастрофі в Ірані, присвоїли звання Героя України

Автором кінострічки є Леонід Канфер. Про це інформує пресслужба авіакомпанії.

"Леонід Канфер, провів власне розслідування. Його результати можна побачити у фільмі "Таємниці загибелі Ромео". Автор спробував встановити істину щодо того, що ж насправді сталося у небі Ірану, які події цьому передували, який у них міжнародний контекст та наслідки", – додають в МАУ.

На презентацію запросили представників МЗС, Офісу Генпрокурора, Мін'юсту, СБУ, фонду "Безпечне Небо" та співробітників авіакомпанії.

Що відомо про Леоніда Канфера? Це – воєнний журналіст, автор документальних фільмів. Проживає в Україні протягом 5 останніх років.

Читайте також: Стюардесі з Волині, яка загинула у авіакатастрофі в Ірані, присвоїли звання Героя України

Нагадаємо, що український літак авіакомпанії МАУ збили у небі над Тегераном вранці 8 січня 2020 року іранською ракетою.

Трагедія забрала життя 176 людей. Серед них були й 11 українців – 9 членів екіпажу і 2 пасажири. Зокрема, на борту боїнга авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" серед загиблих українців пербувала уродженка Нововолинська Юлія Сологуб.

У справі затримали 6 підозрюваних, але 3 з них вийшли під заставу.

Український літак був збитий через помилку у роботі комплексу ППО.

Іран заявив, що виплатить сім'ям загиблих по 150 тисяч доларів компенсації.

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з врученням ордена "Золота Зірка" членам екіпажу літака, які загинули в авіакатастрофі під Тегераном, зокрема, і Юлії Солугуб.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook