Хоча гречана каша – багато в чому корисний продукт, вона протипоказана до вживання деяким людям. За словами медиків, зловживання нею загрожує деякими проблемами зі здоров’ям.

Читайте також: Експерти розповіли, що буде з цінами в Україні у 2020 році на продукти та паливо

Гречка – дієтичний продукт, оскільки допомагає вгамувати голод і сприяє втраті зайвих кілограмів, пише Ukrhealth.

Крім того, каша має багато вітамінів, але якщо її вживати занадто часто або у великих кількостях, виникають ризики для здоров’я.

У гречці багато крохмалю і білка, що загрожує розвитком алергії, а також захворювань шлунково-кишкового тракту. У зв’язку з цим від цієї крупи краще відмовитися людям, які страждають від проблем з травленням.

Читайте також: Українців попередили про різке подорожчання продуктів восени

Важливо готувати кашу правильно. Бажано не варити її одразу, а залити окропом і залишити на ніч. В такому випадку гречка втратить багато шкідливих речовин. Відмовитися від продукту краще вагітним та тим, хто стикається з підвищеним артеріальним тиском.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook