Центр контролю і профілактики захворювань підготував загальні рекомендації для офісних співробітників, які допоможуть уникнути зараження ГРВІ, у тому числі і коронавірусом COVID-19 на робочому місці.

Читайте також: Повідомили деталі евакуації українців із охопленого коронавірусом Китаю

Ці вказівки були опубліковані на сторінці Центру громадського здоров’я у Facebook.

Перш за все, працівники із симптомами гострих респіраторних захворювань повинні повідомити про це свого керівника і залишитися вдома. Якщо хворий усе ж прийшов на роботу, його варто відокремити від інших працівників і негайно відіслати додому.

"Під час кашлю та чхання такі працівники повинні прикривати ніс і рот тканиною або згином ліктя", – попередили медики.

Роботодавцю необхідно заохочувати хворих співробітників залишатися вдома, а офіс потрібно забезпечити засобами індивідуального одноразового використання: посудом, серветками, дезінфекторами.

"Працівники повинні обробляти руки дезінфекційними спиртовмісними засобами або мити руки з милом не менш ніж 20 секунд. Варто регулярно очищати відповідними засобами поверхні на робочому місці, в тому числі стільниці та дверні ручки. Поки що не рекомендується додаткова дезінфекція, крім звичайного прибирання", – йдеться в повідомленні.

Зазначають також, що роботодавці повинні дотримуватися гнучкої політики, яка дає можливість працівникові залишитися вдома, щоб подбати про хворого члена сім’ї.

Читайте також: Жителі Тернопільщини облаштували блокпости для недопущення евакуйованих з Китаю українців

Як відомо, в Україні немає лабораторно підтверджених випадків зараження коронавірусом COVID-19.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook