Луцький міський голова Ігор Поліщук підготував звернення до усіх міських голів та голів громад, які уклали договори на відлов безпритульних тварин із ФОП Ткачук Б.Б. (вона ж Дана Новарчук), яка є засновником і керівником ГО "Порятунок чотирилапих" з проханням припинити співпрацю із вказаним суб'єктом господарювання.

Читайте також: На Волині скандальна екс-очільниця КП "Ласка" вбила вагітну собаку (фото)

Про це очільник міста повідомив у соцмережі Facebook.

"Згідно з численними повідомленнями зоозахисників, які підтверджуються відповідними доказами ФОП Ткачук Б.Б. відловлює безпритульних тварин у багатьох громадах на території України та привозить їх у наше місто.

Окрім того, із початку діяльності ФОП Ткачук Б.Б. та ГО "Порятунок чотирилапих", зоозахисниками чи не з усіх куточків України зафіксовано жорстоке поводження з тваринами, їх утримання в антисанітарних умовах, надання неякісних медичних послуг, в т.ч. і стерилізаційних.

Перевозячи не вакцинованих тварин з одного регіону в інший, без необхідного терміну карантинування, підприємець створює загрозу розповсюдження зоонозних хвороб, які є небезпечними як для життя тварин, так і для життя людей", − повідомляє мер.

Читайте також: Скандальну екс-очільницю Луцького КП "Ласка" Дану Новарчук звинувачують у живодерстві та знищенні собак

Як неодноразово повідомлялось, в обласному центрі почали з’являтися нові бродячі собаки. Місцеві волонтери впевнені: у місто їх привозить очільниця Центру потятунку тварин "Дейл" Богдана Новарчук, яка колись очолювала КП "Ласка".

Також колишня директорка луцього КП "Ласка" Дана Новарчук потрапила у скандал: Новарчук зі своїми прихвостнями вистрелили в собаку дротиком зі снодійним та вбили її.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook