Лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк солідно заробив на продаж своєї частки телеканалу "Еспресо". Політик отримав 1,5 млн доларів від американської компанії.

Читайте також: Військовий хоче засудити Турчинова та Яценюка за втрату Криму

"Арсеній Яценюк продав свою частку власності телеканалу "Еспресо". 

В результаті прозорого та публічного продажу частки власності телеканалу він сплатить до державного бюджету близько 7 млн грн податків.

Опціон на придбання 30-відсоткової частки у статутному капіталі ТОВ "Аста Фінанс" (юридичної особи, що володіє 100 % ТОВ "Голдберрі", яке здійснює мовлення під логотипом "Еспресо") було укладено Арсенієм Яценюком зі співзасновницею каналу Ларисою Княжицькою ще 2013 року – у час, коли незалежний канал тільки починав свою діяльність якраз напередодні надскладного для країни періоду. Це було відображено в електронній декларації Арсенія Яценюка за 2016 рік.

Читайте також: "Стіна" Яценюка: стало відомо про мільйонні розкрадання на проекті (відео)

Яценюк реалізував своє право опціону в червні 2017 року, придбавши свою частку корпоративних прав. Отримавши можливість продажу своєї частки телеканалу, він зреалізував її задля уникнення спекуляцій про політизацію діяльності каналу.

Вартість угоди з американською компнією ATMOSPHERE ENTERTAINMENT, INC., створеною у штаті Нью-Йорк, США, – 1 млн 465 тис 281 доларів США. Угоду укладено абсолютно прозоро – без жодних схем оптимізації податків та використання офшорних компаній. Усі фінансові транзакції пройшли перевірку у відповідних банках Сполучених Штатів Америки та України. Податки, які надійдуть до державного бюджету, становитимуть близько 7 млн грн", – повідомила у Facebook прес-секретар політика Ольга Лаппо.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook