У Господарському суді Волині слухають справу за позовом Луцької міської ради та прокуратури до товариства з обмеженою відповідальністю Торговельний центр "Магніт". Суть позову – повернення земельної ділянки з оренди у комунальну власність Луцької громади.

Читайте також: Як міська рада боротиметься з незаконними добудовами у луцьких багатоповерхівках

Ще 2008 року міськрада підписала із компанією договір про оренду землі, а саме – цілого Театрального майдану. Тут мали будувати торговельний комплекс і парковку. Утім роботи так і не розпочали, йдеться сюжеті телеканалу "Аверс". Пише ІА Волинські новини.

"Ділянку на Театральному майдані планували ще в 2008 році під будівництво підземних переходів і торгового центру, – розповідає начальник управління земельних ресурсів Луцької міської ради Сергій Шабала. – У 2013 році договір було поновлено додатковою угодою. А в жовтні 2018 року після їх закінчення Луцька міська рада скерувала фірмі лист про заперечення продовження договору оренди".

Ще у 2008 році вартість робіт на Театральному майдані оцінювали приблизно у 30 мільйонів доларів. Але ТОВ "Магніт" так там нічого й не збудувало.

Між тим, генеральний директор цієї компанії – колишній депутат Луцької міської ради Сергій Волик. За час свого депутатства чоловік домігся продовження договору оренди. Однак для чого, якщо нічого не збудував?

Читайте також: "Обіг готівки та недотримання графіку": у Луцьку з перевізниками, які порушують свої обов'язки, будуть розривати договори

Після закінчення договору в 2018 році управління земельних ресурсів скерувало компанії акт, аби вони передали ділянку з оренди назад у комунальну власність. Однак цього не сталося і досі.

Тому Луцька мерія звернулася до суду із позовом. На підготовче засідання сторона відповідачів не з’явилися. Суд постановив розпочати розгляд справи по суті.

Представник міськради зазначив, що компанія-орендар наразі не має законних підстав проводити будь-які роботи на Театральному майдані. Ба більше: у компанії є податковий борг.

Розгляд справи продовжать у середині березня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook