Міська влада узгодила з архітекторами проект реконструкції парку 900-річчя Луцька. Концепцію розробили архітектори-урбаністи. Проект презентував архітектор Роман Литвин. 

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук відзначив, що цей проект був зроблений молодими архітекторами безкоштовно. Він має бути ухвалений у лютому під час наступної сесії. Тоді ж і почнеться його втілення, яке займе 3 роки.

Читайте також: Скандальні екс-радники мера Луцька збирають захід для критики міської влади

"Є 6 входів, ми передбачаємо ще 21 вхід. Це буде парк взагалі без бруківки та асфальту. Пропонуємо м’який гравійний матеріал, декінг (дошка), сенсорні доріжки та буде спецпокриття в спортивних зонах та дитячих майданчиках. Довжина доріжок буде 10,5 км, також ми реконструюємо 6 містків і створимо 5 нових. Також укладемо 3,5 км нових велосипедних доріжок. Парк буде інклюзивним і комфортним для всіх.

Для спорту ми робитимемо проектовані кругові маршрути від 0,5 км до 3 кілометрів. Хочемо включити Луцьк у карту кросфіту й створити відповідну площадку площею 20 на 30 метрів. Буде зона альпійського лугу, екстрім-парк, що зараз дуже актуально для молоді.

Передбачено й три умовні дитячі зони, які не закриті, але будуть наповнені цікавою та сучасною фурнітурою. Найбільша зона буде біля церкви, вона вже облюбована батьками та дітьми. Розмістимо в парку 2 громадських туалети з врахуванням потреб людей з інвалідністю. Маємо намір встановити на воді каскадний амфітеатр", – розповів архітектор, додавши, що парк обслуговує близько 50 тисяч людей.

Читайте також: Як влада Луцька реформує ринки міста

Також проектом передбачено й три зони для вигулу собак: будуть закриті великі майданчики, де тварин можна тренувати. Там же проектують й смітники з екопакетами.

Архітектор зауважив, що в парку нарахували 1300 дерев, які максимально збережуть.

Загалом площа парку 18,6 гектара, водяного плеса 2,29 гектара, нині довжина пішохідних доріжок 7,8 км.

Відзначимо, що реконструкція парку 900-річчя Луцька давно назріла. Однак попередня влада 7 років працювала над виготовленням лише проекту, який врешті так і не побачив світ. Теперішні керівники міста впорались з цим завданням за 1 рік, що демонструє бажання працювати на благо міта і створювати для лучан комфортні умови.

Чому ж попередні владні "менеджери" Луцька не спромоглись вирішити цю проблему? Можливо, просто не мали бажання, були надто зайнятими дерибаном землі, нерухомості та бюджету і просто були далекими від актуальних для містян питань.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter