За підсумками січня-травня 2018 року до бюджетів територіальних громад Волині спрямовано 1 мільярд 469,5 мільйона гривень платежів, які адмініструють органи ДФС. Про це йдеться на сайті ГУ ДФС у Волинській області.

Читайте також: Стало відомо, чому не падає долар

Місцеві бюджети області отримали на 301,5 мільйона гривень податкових платежів більше, ніж аналогічного періоду торік.

Начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук наголосила: "Варто відзначити, що ріст доходів місцевих бюджетів відбувається практично з усіх платежів, що зараховуються до місцевих бюджетів, завдяки активним заходам в напрямку детінізації економіки та ринку праці. Зокрема, надходження бюджетоутворюючого ПДФО зросли на 29,2 відсотка. Зважаючи на вагу цього податку в місцевих бюджетах області, зусилля фахівців ДФС спільно з представниками влади спрямовуються на забезпечення рівня оплати праці не нижче гарантованого державою..."

Наприклад, уже цього року на комісіях при органах місцевої влади за участю представників ДФС і в податкових органах заслухано майже 2 800 податкових агентів, 2 400 з яких підвищили рівень виплати заробітної плати. Як результат, до бюджету додатково сплачено 3,9 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

Читайте також: Стало відомо, скільки коштів надійшло на ремонт волинських доріг у 2018 році

"Взаємодія фахівців ДФС та органів місцевої влади може бути плідною в контексті залучення коштів до бюджетів громад не лише в процесі виконання, а й формування бюджетів. Враховуючи, що від напрацювань цього року залежить бюджетний успіх наступного фінансового року, закликаємо лідерів громад своєчасно ухвалювати необхідні рішення з тим, щоб мати кошти на виконання соціально-економічних програм", – підсумувала Світлана Савчук.

Читайте також: Автомобіль за 1,4 мільйона гривень конфіскували на митному посту "Луцьк"

У ГУ ДФС у Волинській області нагадують: рішення місцевих рад, які визначатимуть ставки плати за землю на 2019 рік повинні бути прийняті до 1 липня 2018 року.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter