При Міністерстві охорони здоров’я України створено робочу групу з впровадження електронного рецепта на лікарські засоби.

Про це під час брифінгу 20 вересня 2020 року повідомив очільник відомства Максим Степанов, пише Вголос.

"В планах роботи по даному напряму відпуск за електронним рецептом: наркотичних препаратів, інсулінів, імуносупресивних лікарських засобів – 2021 рік; антибіотиків – 2022 рік; інших рецептурних груп лікарських засобів, визначених МОЗ – починаючи з 2023 року", – розповів міністр.

За словами Степанова, це було здійснено через неконтрольований відпуск в Україні рецептурних лікарських засобів з аптек, що призводить до поширення самолікування, і як наслідок – погіршення здоров’я населення.

Читайте також: Хтось на ШВЛ, а у когось просто нежить: чому коронавірус вражає всіх по-різному

"Ця проблема полягає не лише в недобросовісному виконанні аптечними закладами ліцензійних вимог (відпуск рецептурних ліків з аптек без рецепта лікаря), а й в небажанні деяких лікарів виписувати рецепти, як того вимагають відповідні правила. Це, у свою чергу, призводить до перекладання відповідальності за призначення ліків з лікарів на провізорів та знижує доступність лікарських засобів для населення", – заявив Степанов.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook