Лідера забороненої в Україні "комуністичної партії" помітили в Мінську – на пресконференції Олександр Лукашенка після завершення голосування на виборах 9 серпня.

Читайте також: Вибори в Білорусі: Лукашенко прокоментував масові протести

У соціальних мережах припускають, що український "комуніст" поїхав у Білорусь розповідати про "конкурентну й переконливу перемогу" Олександра Лукашенка, пише 24 канал.

В один з моментів розмови з журналістами Лукашенко почав розповідати, що заяви про утиски опозиції – "надумані опозиційними російськими ЗМІ".

Тоді в спілкування й утрутився чи не ключовий носій тоталітарної ідеології в Україні. Петро Симоненко запропонував зібрати опозиційних білоруських журналістів і відправити на Донбас, де нині триває війна.

"На кілька днів в Україну, там все буде зрозуміло. На кілька днів і на передову. Ми ж то кров'ю сьогодні платимо за все те, про що вони говорять", – заявив Петро Симоненко.

Читайте також: Затримання, черги і рекордна явка: як минули найскандальніші вибори в Білорусі

Про що саме говорив проросійський політик не зовсім зрозуміло. Та з контексту виглядає, що він має на увазі, мовляв, Україна досі платить кров'ю за цивілізаційний вибір демократії у 2014 році. Втім яким боком до цього "комуністи", які в той час підтримували режим Януковича – зовсім незрозуміло.

"А я не хочу, щоб це було. Я їм це кажу, а вони ніяк не можуть повірити. Вони думають, що я через чверть століття здурів і вчепився за цю владу. Та не в цьому справа. Я не хочу, щоб перекреслили все зроблене", – заявив у відповідь Олександр Лукашенко.

Симоненко приїхав підтримати Лукашенка: дивіться відео

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook