На загальні потреби луцьких освітніх закладів на 2019 рік потрібно близько 300 млн гривень.

Читайте також: Реформа школи чи нова корупційна схема: як на Волині купляли меблі для освітніх закладів

Про це йшлося 21 грудня під час засідання 51-ї сесії Луцької міської ради.

На 2019 рік сформований запит на отримання бюджету у розмірі 300 мільйонів на потреби освітніх закладів міста.

"Також у 2018 році було здійснено ремонт санвузлів та пришкільних території у школі 5. Хоча спочатку кошти виділялись на ремонт даху, бо там уже є тріщини, але експертна оцінка показала, що дах у такому вигляді ще може простояти років 3, тому вирішено було зробити санвузли, тому що це було нагальним питанням", − розповіла начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко.

Також зацікавлені у тому, що на вулиці Ярощука нададуть приміщення і там відкриється садочок, оскільки є нагальна потреба у дошкільних закладах.

Як зазначив виконував повноважень міського голови Григорій Пустовіт , що рішення суду по тому приміщенні уже є, тому найближчим часом там відкриють дошкільний заклад.

Читайте також: Кір на Волині: за тиждень вакциновано 1,5 тисячі дітей

Радник міського голови Ігор Поліщук, своєю чергою, наголосив, що за два останні роки по освіті було зроблено стільки, як не було зроблено за всі інші роки. З його слів, завдяки програмі НЕФКО-3 у величезній кількості шкіл будуть замінені вікна і на це буде передбачено співфінансування у розмірі 30 мільйонів гривень. Зокрема, планують замінити вікна і в басейні, і в музичній школі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter