Директор Рокинівського музею історії сільського господарства Волині-скансен Олександр Середюк увірвався до сесійної зали Волинської облради та вимагав у депутатів фінансування на свій заклад. Казус трапився сьогодні, 11 лютого, під час прийняття бюджету області.

Читайте також: На Волині у відомому музеї-скансені "деруть" гроші з відвідувачів "за повітря"

Зазначимо, що при затвердженні обласного бюджету було скорочено фінансування музею на 400 тисяч гривень, адже саме цією суми має вистачити закладу на перший квартал.

Натомість директор музею з трибуни заявив, що володіє бойовим гопаком та вимагав надати йому слово.

З поваги до очільника музею депутати надали йому хвилину для виступу.

"Я створюю цей музей. Я не просто приніс два "чемодани" якихось експонатів. Перестаньте поширювати чутки, що це приватна власність. Середюк нічого не приватизував, а за 30 років поставив у музеї 10 архітектурних споруд. Якщо вам треба цей музей, виділяйте кошти на фінансування та утримання", – на підвищених тонах звернувся Олександр Середюк до депутатів.

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад запевнив очільника музею про те, що найближчим часом прийматиметься рішення або про вихід із засновників музею, або ж про дофінансування закладу.  

За недопустиму поведінку на очільника музею викликали до зали представників національної гвардії, які намагалися втихомирити Олександра Середюка.

Нагадаємо, що музей фінансувала Волинська обласна рада. Проте, декілька років директор скансену Олександр Середюк не звітувався про кошти, які надходили до музею та на що вони розходяться.

Крім того, місцеві жителі скаржаться на очільника музею, що у закладі беруть гроші не тільки з відвідувачів, які заходять в музей, а навіть з тих, хто просто гуляє поруч.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook