Поліція розпочне досудове розслідування щодо вчинення кримінального правопорушення активістом "Самооборони" Сергієм Рижковим, відповідно до рішення суду за ч. 1 ст. 296 ККУ "Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом".

Читайте також: Луцький активіст подякував нардепу Лапіну за порятунок України

Про це йдеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду від 29 травня 2018 року, передає Інформаційне агенство Волинські Новини.

Так, 20 березня на адресу суду надійшла скарга секретаря Луцької міської ради Григорія Пустовіта на бездіяльність Луцького ВП ГУНП у Волинській області щодо невнесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 296 ККУ громадським активістом Сергієм Рижковим.

Нагадаємо, активіст "Самооборони" Сергій Рижков неодноразово зривав сесії Луцької міської ради, порушуючи громадський порядок. Так, 22 січня під час сесії він провокував конфлікти й навіть вистрибував на столи.

Читайте також: "Падає на стіл, після цього підриваєтья і тікає" – Євген Ткачук про "псевдо-падіння" Рижкова у Луцькраді

28 лютого на сесійному засіданні Рижков спробував з "групою підтримки" заблокувати трибуну та всіляко перешкоджав слуханню. Тоді ж головна муніципалка Юлія Сиротинська заявляла, що Рижков провокував бійку, ходив по столах та кріслах у залі.



Суд під головуванням Андрія Подзірова ухвалив задовольнити скаргу Григорія Пустовіта та зобов’язати уповноважену особу Луцького ВП ГУНП у Волинській області внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення і розпочати досудове розслідування.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter