Справу 26-річного водія вантажівки з Вінницької області, якого звинувачують у вчиненні ДТП з чотирма загиблими біля Рівного, скерували до суду. У суді чоловік причини аварії не пояснював, однак казав, що шкодує про вчинене. Слідство ж називає причиною небезпечний обгін.

Читайте також: На трасі "Луцьк − Рівне" вантажівка наїхала на легковик (фото)

Рівненський районний суд розглядатиме справу про аварію поблизу Вересневого, що сталася 7 червня 2020 року, – повідомляють у прокуратурі області. Вони 27 листопада скерували у суд обвинувальний акт щодо 26-річного жителя Вінниччини, пише Суспільне.

Нагадаємо, тоді в ДТП загинуло четверо людей, серед них – трирічна дитина.

У неділю, 7 червня, біля Рівного у селі Вересневе сталась масова ДТП за участі вантажівки та трьох легковиків. Загинуло четверо людей: це водій та подружжя із Волині, а також трирічний онук останніх, якого вони забирали із Житомира.

У поліції пізніше повідомили, що водій вантажівки виконував маневр обгону. У цьому місці він дозволений, але 26-річний кермувальник не переконався у його безпечності. Спершу він зіткнувся із одним легковиком, який відкинуло на зустрічну, а потому зім'яв інший. В останньому і їхало четверо людей, які загинули миттєво.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що водій вантажного автомобіля, порушуючи ПДР, почав обгін, не переконавшись в безпечності такого маневру. На зустрічній смузі він спричинив зіткнення з автомобілем "Audi A6", а потім з "Chevrolet Aveo". "Audi A6" від удару відкинуло на зустрічну смугу, де він зіткнувся із автомобілем "ЗАЗ 11026", а "Chevrolet Aveo" після зіткнення з вантажівкою злетів у кювет", – коментує речниця обласної прокуратури Оксана Жужельська.

Нині чоловік перебуває під цілодобовим домашнім арештом, йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень. З-під варти його звільнили 12 листопада цього року у міському суді. До того чоловіку кілька разів поспіль обирали запобіжний захід – тримання під вартою, тож він був у СІЗО.

В обвинуваченого – незадовільний стан здоров'я, – йдеться у документі. Крім того, в суді захисник водія вказав, що надати кваліфіковану медичну допомогу йому у СІЗО не могли.

Троє потерпілих написали заяви та розписки про отримання коштів. Вони заявили, що не мають до підозрюваного претензій і просили застосувати до нього запобіжних захід, не пов'язаний з триманням під вартою.

За вчинення аварії, в якій загинуло четверо людей, чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

ДТП з чотирма загиблими під Рівним: водій вдома, його судитимуть

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook