На ранок 17 березня близько 950 українців, які "застрягли" на польському кордоні, спільними зусиллями Луцького прикордонного загону, Волинської обласної державної адміністрації та Державної служби надзвичайних ситуацій у Волинській області, були перевезені на територію України. Про це інформує пресслужба Волинської ОДА.

Читайте також: На Волині зупиняють автобусне перевезення міжміського та міжобласного сполучення

Поблизу ПП "Ягодин" було облаштовано пункт обігріву. Шість автобусів, які вдалося залучити Волинській ОДА, впродовж ночі доставляли евакуйованих заробітчан до міста Ковель, звідки, завдяки транспортній розв’язці зручно дістатися у будь-яку точку України.

За словами начальника Луцького прикордонного загону Олега Вовка, за сприяння Консульства України у Республіці Польща (місто Люблін) перші автобуси почали перевезення українців з пункту пропуску "Дорогуськ" до пункту пропуску "Ягодин" ще пообіді 16 березня.

Читайте також: Польща знайшла джерело коронавірусу в Україні – МОЗ сусідньої держави

Завдяки злагодженим діям прикордонників, представників влади та небайдужих активістів, вдалося евакуювати велику кількість громадян України, які стали заручниками ситуації.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook