У селищі  Мар’янівка Горохівського району руйнуються хати, а все через роботу місцевого заводу, який встановив нове обладнання. Люди б’ють на сполох, але ні зі сторони заводу, ні з боку влади жодної реакції немає.

Читайте також: Визначили, скільки витратять на ремонт доріг Волинської області у 2019 році

Про це повідомляє ТРК "Аверс".

Мешканець селища Марянівка – Анатолій Куприсюк, який живе тут не один десяток літ та цієї осені життя в рідному будинку стало неможливим. За 50 метрів від хати – місцевий цукровий завод. Саме на початку сезону збору врожаю на заводі встановили сучасне обладнання і все нічого б , якби не вібрації , які дошкулять і вдень,  і вночі.Це звичайне люстерко, кімнатні рослини та харчі, однак все  вібрує та не стоїть на місці. Пан Анатолій показує хату. Чоловік каже, ніколи таких тріщин , як тепер на будівлі не було.

"В мене  хата шлакова все тріщить розсипається  а стояк від газу розсипається зовсім", – скаржиться житель селища.

Таку ж ситуацію із будинком показує сусідка пана Анатолія – Маргарита. Жінка бідкається, адже  через вібрації,   які ідуть від заводу   разом з чоловіком змушені були припинити будівництво. Нові блоки хати почали давати тріщини та осипатись. Та найгірше , як каже Маргарита, переносять вібрації  маленькі діти.  

"Це відбувається цілодобово  таке відчуття що тошнота появляється діти не знають,що це робиться", – говорить жінка.

Мешканці неодноразово звертались до селищного голови, були на особистих прийомах і не тільки. Але окрім обіцянок,  побачити на подвір’ї  бодай одного представника заводу із поясненнями, що робити, досі не було. 

Читайте також: Асфальт на сніг та лід: як у селі під Луцьком ремонтують дорогу (відео)

За цей час мешканці звернулись до лабораторного центру МОЗ України, аби отримати висновок  щодо  рівня вібрацій. Згідно із ним  рівень шуму біля будинків в денний час перевищує допустимі норми на 10 децибел. А в нічний час доби на 16 дицебел.

На звернення селищного голови до керівника заводу відповіді ніякої немає і навіть приїжджала голова райдержадміністрації реакції ніякої.

"Вони реагують вони сказали чітко що в березні місяці як тільки буде припинено… сказали чи письмово написали я не буду вам нічого казати", – каже Анатолій Куприсюк 

Єдина надія мешканців вулиці Незалежності, що в селищі Марянівка на те, що згодом сезон переробки буряків на заводі завершиться. Можливо,  тоді буде реакція від власників заводу, якої поки люди не чують. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter