Одного із жителів села Гряда Іваничівського району притягнуть до кримінальної відповідальності за вчинення домашнього насильства. Про це інформує місцеве відділення поліції.

Читайте також: На Волині розшукали хлопчика, який вчергове втік з дому

До Іваничівського відділення поліції протягом 2020 року неодноразово надходили повідомлення, про те, що один із жителів села Гряда систематично вчиняє насильницькі дії в родині. За це відносно агресора поліцейськими відділення поліції неодноразово складалися протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 173-2 КУпАП, однак це не допомогло виправити його поведінку. Одним із основних причин агресивної поведінки 43 річного чоловіка є зловживання спиртними напоями.

Так, жертвою кривдника стала його дружина та дочка. Чоловік постійно вчиняє сварки, ображає родину та влаштовує безлад в оселі.

Проте, всі вжитті заходи не зупинили кривдника – його донька знову звернулася до поліції та поскаржилася на вчинення домашнього насильства. За фактом чергового випадку вчинення насильства в сім'ї 28.05.2020 року слідчі Іваничівського ВП у відношенні до даного чоловіка відкрили кримінальне провадження за ст. 126-1 "Домашнє насильство" Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання від громадських робіт до двох років позбавлення волі.

Читайте також: На Волині п'яний водій намагався відкупитися від поліції срібним ланцюжком

Іваничівське відділення поліції нагадує жителям району, про те що за вчинення домашнього насильства кривдникам загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність. А також відповідно до Закону України "Про запобігання та протидію домашньому насильству" кривдникам можуть бути винесенні обмежувальний та заборонний приписи це заходи тимчасового обмеження прав чи покладених обов’язків на особу, яка вчинила домашнє насильство.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook