У неділю, 17 березня, в селі Погреби Броварського району Київської області радикали здійснили спробу захопити Свято-Успенський храм Української православної церкви (МП). Про це в Facebook повідомив священик Ігор Шумак.

Читайте також: На Волині люди пошарпались під церквою через перехід до ПЦУ (відео)

"Антихристові сили намагаються затьмарити нам свято. В с. Погреби Київської області намагаються відбити у православних храм. Наші парафіяни теж виїхали туди. Просимо молитв", – написав він.

Відзначимо, що представники територіальної громади, які не є прихожанами Успенського храму УПЦ, провели голосування про перехід в новостворену православну церкву України (ПЦУ) і увійшли до церкви під час богослужіння.

Читайте також: У селі під Луцьком священик побив двох жінок

На місце події прибула поліція.

Отець Олексій, який знаходиться на місці подій, дав коментар Страна.ua: "Сьогодні після літургії в храм стали заходити люди, які сказали, що цей храм переходить в ПЦУ. У храмі відразу почав розвиватися конфлікт і приїхали правоохоронці витіснили всіх з храму – і нас, і наших опонентів. Храм закрити нам не дали, поліція взяла його під охорону до моменту вирішення цього конфлікту, але незрозуміло як довго це буде вирішуватися. Наші парафіяни стоять за церковною огорожею і моляться, представники ПЦУ стоять трохи далі і співають пісні. У загальній складність їх прибуло близько 700 осіб, вони в камуфляжі, в якийсь спеціальному одязі, видніються представники і Правого Сектора. Тут навколо досить багато транспорту і автобуси, і машини. Хтось із них приїхати, хтось пішки прийшов", – розповів священнослужитель.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook