На Волині влада 2 роки заважає роздержавленню газети, заслуженому журналісту України, головному редактору «Волинської газети» Володимиру Данилюку.

Читайте також: Зворушливий пост губернатора Володимира Гунчика підірвав мережу

21 грудня в м. Києві відбувся перший після звітно-виборного з’їзду Національної спілки журналістів України пленум найбільшої творчої організації України. Від Волині в ньому взяв участь заступник голови облорганізації НСЖУ, Заслужений журналіст України, головний редактор «Волинської газети» Володимир Данилюк.

Як поінформував представників присутніх голова НСЖУ Сергій Томіленко, пріоритетами НСЖУ залишаються захист свободи слова і боротьба з безкарністю. Спілка лобіювала проведення парламентських слухань щодо безкарності за злочини проти журналістів. Але пропозицію не підтримали народні обранці. Неготовність звітувати перед медійниками продемонструвала Генпрокуратура, яка не делегувала свого представника на захід, який, врешті-решт, організувала сама Спілка (тобто – громадські слухання).

Щодо Волині то найбільш кричущі факти порушення чиновниками районного рівня та обласних виконавчих органів влади чинного законодавства та морально-етичних норм – звільнення з роботи в. о. головного редактора Ківерцівської райгазети Марії Хітько та дворічний процес перешкоджання з боку голови облдержадміністрації Володимира Гунчика щодо обласної газети «Волинська газета», яка, врешті-решт, виграла цей процес у столичних судах.

З приводу реформування пленуму найбільше переймався саме Володимир Данилюк. Він нагадав присутнім, що секретаріат облорганізації НСЖУ не поділяє принципів, способів та методів «реформування» Волинського державного телебачення, в результаті якого з майже 200 журналістів залишиться лише 74 особи. Крім цього, регіональна дирекція НСТУ фактично обезголовлена, вакантні посади продюсера та менеджера (жоден із наших представників не пройшов непрозорого «конкурсу» в НТКУ), а мізерний обсяг пропонованого місцевого мовлення (кілька годин новин та 2 ток-шоу ввечері) – це зовсім не те, чого потребує волинська громада.

Читайте також: Губернатор Волині Володимир Гунчик про емоції, "пукання" і журналістів

Володимир Данилюк повідомив, що облорганізація НСЖУ буде підтримувати друковане слово та телевізійників на шляху до цивілізованого роздержавлення всіма можливими способами, передбаченими чинним законодавством.

А що столичні «реформатори» обрали неправильний шлях, свідчить досвід львівських сусідів: замість жорстко централізованої регіональної дирекції НСТУ вони створили комунальне телебачення та радіомовлення, виділивши під цей медіа-центр 16 млн грн фінансування з бюджету області.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook