На Волині ведуться перемовини щодо відкриття додаткового автопереходу між Україною та Польщею "Адамчуки-Збереже". 

Читайте також: Волинський митник здешевлював автівки, котрі в'їжджали в Україну

Про це йшлося під час масштабної онлайн-дискусії, що відбулась сьогодні за ініціативи громадської організації "Європа без бар’єрів" за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду "Відродження". Участь в обговоренні взяли керівництво Волинської, Львівської та Закарпатської областей, представники Держмитслужби , Держприкордонслужби, Офісу Президента, Офісу віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, МЗС, МВС, Мінфіну, Міністерства юстиції та науковці. Від Волині участь у дискусії взяв заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт, – інформує пресслужба облради.

Він погодився з тезою щодо необхідності будівництва нових пунктів пропуску та зауважив, що в нашому регіоні ведуться перемовини щодо відкриття додаткового автопереходу між Україною та Польщею "Адамчуки-Збереже". Разом із тим, Григорій Пустовіт наголосив на тому, що сьогодні для держави важливіше подбати про відсутність черг на кордоні. Задля цього, він пропонує акцентувати увагу на саме на модернізації діючих пунктів пропуску.

Читайте також: Назвали умову в'їзду до Польщі без відбування карантину

"Черг на кордоні – не повинно бути взагалі. У нас на Волині окрім міжнародного автомобільного пункту пропуску "Ягодин" є діючий автомобільний перехід "Устилуг". Ще у 2010 році для комплексної реконструкції цього МАПП було виготовлено проектно-кошторисну документацію.У 2018 році було виконано роботи із коригування проєкту. На його розбудову необхідно 216 млн грн.

Для держави – ця сума є досить посильною. Сьогодні від Луцька до Володимира-Волинського є нова дорога, створена інфраструктура , залишилось відремонтувати ділянку дороги від Володимира-Волинського до Устилуга. Я думаю, що проблеми із цим не виникне. Якби ми дійсно хотіли позбавитись черг, ми б давно це зробили", – наголосив він.

Головне фото Володимира Данилюка.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook