У селі Гаразджа поблизу Луцька триває ремонт дороги, на які заплановано витратити 53 мільйони гривень. Дорожні роботи тут проводить скандальна донецька фірма "Данко". Проте уже після сходження першого снігу їхнє дорожнє покриття йде вибоїнами.

Читайте також: Донецькі на Волині: як скандальна фірма "Данко" освоїла 500 мільйонів на ремонт доріг (відео)

Цікаво, що в державному підприємстві, котре крає майже мільярд гривень на волинські дороги, про якість робіт донецьких майстрів навіть слухати не захотіли.

Схоже, на цій дорозі у Гаразджі донецька фірма "накапіталює" добряче, адже лише на одному відрізку дороги "закатують" в асфальт 53 мільйони гривень. Згідно з документами це не ямковий ремонт, а капітальний. Але, як бачимо, 10-річна гарантія на дорожнє покриття обертається вибоїнами уже після першого снігу.

Місцева жителька зазначає, що уся дорога у ямах, хоча ремонт проводили влітку і від часу виконаних робіт не пройшло ще й року. Також скупенько виглядає на такій дорозі шар асфальту.

Проте почути коментар майстрів та розпитати їх про технології дорого будівництва журналістам не вдалося: кажуть, зголодніли і поїхали обідати. Втім, як працює "Данко" уже всі бачили восени. В селі Лище Луцького району асфальт клали просто в болото. Забачивши знімальну групу, чи не всі як один втекли. Навіть назву організації, на яку працюють, забули.

Читайте також: Донецькі на Волині: скандальна фірма підробила документи, аби виграти тендер по ремонту доріг (відео)

Щоправда, тоді донецька фірма робила ямковий ремонт. Було видно, що асфальтують болото, проте майстер запевнив, що усе робиться згідно з технологіями.

"Видуваємо пилюку, заливаємо емульсію та стелимо асфальтобетон, потім закатуємо", – зазначив майстер ТОВ "Данко" Віктор Іваницький.

На запитання "Чи можна класти асфальт на болото", чоловік відповів, що такі ділянки вони пропускають, адже там буде задіяна інша технологія роботи".

Але, чи влаштовують такі технології замовника ремонту – Службу місцевих автомобільних доріг, журналісти телеканалу відправилися безпосередньо в державне підприємство, яке віднедавна перекочувало з приміщення облдержадміністрації в офісний центр у Старому місті.

Проте, працівники підприємства забарикадувалися у кабінетах та не відчинили двері. Також не було жодної вивіски, що тут у поті чола трудяться державні службовці. Зрештою, вийшов чоловік, який ігнорував прохання журналістів представитися та швидко покинув приміщення. Можливо, він теж трішки призабув навіщо людям знати над чим тут працюють. Тим паче наскільки якісно "закатують" в асфальт народні податки.

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook