Сьогодні, 22 грудня, розпочалися перші місцеві вибори у 86 обʼєднаних територіальних громадах, зокрема, у двох на Волині.

Читайте також: В Уряді розповіли, коли розпочнеться "примусове" об'єднання громад (відео)

Зокрема, на Волині обирають очільників новостворених громад – у Сошичненській ОТГ Камінь-каширського району та Доросинівській ОТГ Рожищенського району, а також депутатів відповідних рад. Тепер у кожному із цих районів буде по 2 об’єднані територіальні громади.

Окрім того, сьогодні проходять додаткові вибори депутатів Підгайцівської ОТГ від Романівської сільської ради, Дубечненської ОТГ від Кримненської сільської ради, депутатів Смідинської ОТГ від Журавлинської сілької ради та депутатів Турійської ОТГ від Соловичівської сільської ради. 

Загалом, за попередніми підрахунками, у цих виборах по всій Україні зможуть взяти участь понад 380 тисяч виборців.

Для проведення зазначених виборів територіальними виборчими комісіями було утворено 1 734 територіальних, одномандатних виборчих округів. Голосування, яке розпочалося о 8:00 і триватиме до 20:00, відбудеться на 536 виборчих дільницях.

Читайте також: На Волині священник-бізнесмен допомагає сільському голові розкрадати гроші громади

Нагадуємо, що ведення передвиборної агітації після закінчення цього строку забороняється.

Результати виборів депутатів у одномандатних виборчих округах, а також виборів сільського, селищного, міського голови мають бути встановлені не пізніш як на пʼятий день з дня голосування, тобто до 27 грудня 2019 року включно.

Своєю чергою результати виборів депутатів у багатомандатному виборчому окрузі мають бути встановлені не пізніш як на десятий день з дня голосування, тобто до 1 січня 2020 року включно.

У вказаних виборах беруть участь 29 політичних партій, які подали до ЦВК копії рішення вищого керівного органу партії про участь їх місцевих організацій у перших місцевих виборах.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook