У Ковелі на коліях стоять десятки російських вагонів з вугіллям. Журналістам телеканалу "Аверс" вдалося зафільмувати величезні, більш ніж двохсоттонні тари з чорним золотом, на волинських залізничних шляхах.  

Читайте також: Волинський активіст повідомив про зупинку ще сорока вагонів з російським вугіллям

Десятки вагонів наповненні вугіллям стоять на ковельських залізничних шляхах. У кожному вагоні по 232 тонни вугілля. Копалина не проста, її очевидно везуть з Росії, бо ж на кожному вагоні красується логотип та назва компанії "Тал Тек Транс".

На сайті цієї російської компанії вказано, що її діяльність зорієнтована, перш за все, на перевезення вугілля, яке видобувають на території Кузбаського вугільного басейну. Себто компанія не лише перевозить, а й добуває вугілля.

Щоправда порахувати кількість російських вагонів з вугіллям журналістам не вдалося. На місце нагодилося начальство залізниці. Журналістів з метою безпеки попросили покинути колії…

Вагони залишаються стояти на залізничних шляхах ковельської станції. З дороги російських вагонів не видно, бо край дороги стоять українські вагони – російські далі від очей. До слова, російські вагони з вугіллям на 5 рік війни на території України – не дивина.

Читайте також: Ігор Гузь відреагував на блокування активістами вагонів із російським вугіллям

Нагадаємо, на днях ветерани АТО блокували понад сто вагонів з російським вугіллям у місті Соснівка Львівської області та у Хмельницькій області. На Хмельниччині було 60 вагонів з твердим паливом. На всіх – маркування РЖД "Російські залізничні дороги".

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook