Депутат Верховної Ради Ігор Гузь офіційно звернувся до глави держави, Генпрокурора та керівника СБУ з приводу присутності російського вугілля в Україні. У запиті йдеться, що 113 російських вагонів з вугіллям (станом на 04.09.2019), які перебувають на залізничній станції у місті Соснівка Львівської області, порушують національну економічну безпеку.

Читайте також: Нардеп Гузь: "Ми даємо занадто багато влади в одні руки"

Як відомо із засобів масової інформації, ці вагони знаходяться у безпосередній близькості до вугільної збагачувальної фабрики "Червоноградська", що перебуває в підпорядкуванні ПАТ "Львівська вугільна компанія". Їх блокують місцеві активісти, щоб не допустити, аби російське вугілля перебувало на території України.

Крім того, у депзапиті вказано, що обробка і реалізація російського вугілля становить загрозу в роботі шахт Львівсько-Волинського вугільного басейну. У перспективі без роботи може залишитися близько 10 000 громадян, які працюють у вугільній галузі регіону. Також парламентар вважає, що сам факт закупівлі та реалізації вугілля від держави-окупанта – злочин.

Читайте також: Гузь – до "Слуги народу": Тарифи, субсидії, місцеве самоврядування – де програма дій?

рошу невідкладно взяти ситуацію на особистий контроль, не допустити обробки і реалізації в Україні вже завезеного російського вугілля, запровадити повний мораторій на ввезення російського вугілля на територію України, притягнути винних до відповідальності згідно чинного законодавства", – йдеться у зверненні.   

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook