На Волині при голові облради створили Координаційну раду, яка має виробити узгоджені пропозиції з питань розвитку місцевого самоврядування та координації дій обласної, районних рад, міських, селищних і сільських територіальних громад із забезпечення соціально-економічного та культурного розвитку громад області. 

Читайте також: Житлові проблеми, перевезення та пропозиції квітникаря: з якими питаннями зверталися волиняни до очільника облради

Про це стало відомо 26 лютого під час зборів керівників місцевого самоврядування Волині, повідомили у пресслужбі облради.

До складу цього консультативно-дорадчого органу увійшли керівництво обласної ради, а саме голова Григорій Недопад, перший заступник Юрій Поліщук та заступник Григорій Пустовіт, а також голови районних рад, міських, селищних, сільських територіальних громад та представники Волинського регіонального відділення Асоціації міст України (за згодою).

"Ми хочемо, щоби цей орган був дієвим, а не просто створеним на папері. Сподіваюся, що  наша Коордрада буде тим механізмом, при якому чутимуть кожного. Будемо залучати до нашої роботи представників облдержадміністрації, народних депутатів України, депутатів обласної ради. Будемо обговорювати різні проблеми і шляхи їх вирішення, ті питання, які ви виносите на своїх сесіях. Ніхто не повинен залишитися наодинці зі своїми проблемами, а ми маємо їх спільно вирішувати", – наголосив голова облради Григорій Недопад.

Він також привітав представників Асоціації міст у Волинській області, які прибули на засідання, а саме виконавчого директора Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Мар'яну Конончук та консультанта з бюджетних питань Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Василя Грома

Голова обласної ради вважає роботу цього дорадчого органу досить ефективною. Він називає Асоціацію хорошим лобістом місцевого самоврядування у кабінетах центральної влади.

Перший заступник голови ОДА Сергій Мовенко передав вітання від голови ОДА Юрія Погуляйка, який наразі перебуває у службовому відрядженні у столиці. 

"Щиро сподіваюся, що робота Коордради буде продуктивною і спрямованою на розвиток і процвітання громад нашої області. Виконавча влада  пропонує конструктивну співпрацю та мирний діалог при прийнятті важливих рішень, в тому числі й не простих. Можу запевнити, що в межах своїх повноважень, ми будемо надавати підтримку органам місцевого самоврядування та готові ділитися своїм баченням", – зауважив Мовенко.

Читайте також: Співпраця із Полтавською облрадою, бюджет та присвоєння почесних звань полеглим Героям: як пройшла IV сесія Волиньради (фото)

Він  також повідомив, що вчора президент Володимир Зеленський оголосив про створення Конгресу місцевих та регіональних влад, який має сприяти встановленню якісно нових відносин між центральною та місцевою владою.

Координаційна рада з питань місцевого самоврядування при голові Волинської обласної ради працюватиме згідно із Положенням, яке було затверджене на сьогоднішньому засіданні.

Наразі члени Коордради працюють у пленарному режимі. Розглядаються питання щодо впровадження електронного врядування.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook