40-річний лучанин, який у вересні 2016 року здійснив втечу з ізолятора тимчасового тримання, отримав вирок суду.

Читайте також: На Волині служитель Феміди постане перед судом

Неодноразово судимого чоловіка визнано винним у розбої, поєднаному з проникненням у житло; незаконному поводженні із вогнепальною зброєю та бойовими припасами; втечі з-під варти, а також втягненні неповнолітньої у злочинну діяльність (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 393, ч. 1 ст. 304 Кримінального кодексу України), повідомив у Фейсбук прокурор Максим Киричук.

Увечері 12 грудня 2015 року зловмисник, змовившись із так само уже судимим 25-річним лучанином, вчинив розбійний напад з проникненням у житло в селі Коцюри Любомльського району. Попри те, що злочин був ретельно спланований, поживитися чимось цінним нападникам, які поранили господаря будинку із вогнепальної зброї, не вдалося.

Читайте також: На скандального луцького активіста відкриють кримінал за дебош у міськраді

Будучи затриманим за цей злочин, чоловік, аби уникнути кримінальної відповідальності, здійснив втечу з-під варти.

Уночі 16 вересня 2016 року, коли його з Луцького ІТТ доставили у лікарню в зв’язку зі скаргами на стан здоров'я, розбійник, заволодівши гранатою і пістолетом та погрожуючи їх застосуванням, змусив беззбройних конвоїрів не чинити йому опору та утік з-під варти.

Сприяли ж його втечі дружина та неповнолітня знайома, які і роздобули та підклали в потрібне місце в лікарні пістолет та гранату.

17-річну лучанку, яку зловмисник втягнув у злочинну діяльність, 2016 року було засуджено до покарання у виді 3 років позбавлення волі зі встановленням 1-річного іспитового строку.

Читайте також: Скільки виплатили зарплати новому прокурору Волині

Дружину ж розбійника нині визнано винною у наданні засобів та знарядь у втечі з-під варти (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 393 КК України) та призначено їй покарання у виді 5 років позбавлення волі зі встановленням 3-річного іспитового строку.

Сам він, згідно з вироком Луцького міськрайонного суду, відсидить за ґратами 11 років, а молодший співучасник розбою – 9 років.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter