Національне антикорупційне бюро України вилучило у Міністерстві оборони близько 15 томів документів в рамках розслідування щодо договорів Міноборони із корпорацією "Богдан". 

Читайте також: Незважаючи на заставу, нардепа Дубневича етапували до СІЗО

Про це повідомляє пресслужба силового відомства, пише ТСН.

У Бюро встановлюють обставини внесення до державного оборонного замовлення вантажних автомобілів та ціноутворення на зазначену продукцію. 

"Зокрема, триває перевірка обґрунтованості закупівлі в 2015-2019 роках санітарних автомобілів "Богдан-2251" та вантажних автомобілів "МАЗ-5316" і "МАЗ-6317". В рамках провадження з’ясовуються причини щорічного зростання на 30% ціни на ці автомобілі, а також законність та підстави укладання додаткових угод, які збільшували їхню вартість", – йдеться у повідомленні Міноборони.

Детективи НАБУ працюватимуть у Міністерстві оборони близько двох місяців. У силовому відомстві обіцяють надавати усі необхідні документи та сприяти розслідуванню. 

Читайте також: НАБУ відкрило кримінальну справу проти Кличка за держзраду та розкрадання держкоштів

Нагадаємо, раніше детективи НАБУ та САП провели обшуки у приміщеннях ПАТ "Автомобільна Компанія "Богдан Моторс", зокрема в спортивному клубі "5 елемент". У НАБУ додали, що слідча дія санкціонована і проводиться в ході розслідування розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони України та Генштабу ЗСУ України, які у 2015-2018 рр, на думку слідства, незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт та здійснили його закупівлю за завищеними цінами. 

Як повідомлялося раніше, компанія "Богдан Моторс" отримала півмільярда гривень за таємними контрактами на закупівлю вантажних і санітарних автомобілів, зроблених на китайському шасі. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook