Народний депутат від політичної партії ВО "Батьківщина" Сергій Власенко тонко потролив президента України Петра Порошенка стосовно його офшорів у Панамській Республіці.

Читайте також: Команда Порошенка потрапила у міжнародний скандал через корупцію в Укроборонпромі

Щодо цього нардеп написав відкритий лист-привітання Порошенку з нагоди Дня незалежності Панамської Республіки.

"Із загальнодоступних джерел інформації відомо, що ви є власником панамських офшорів (офшорних компаній, що знаходяться в Республіці Панама).

А відтак прийміть щирі вітання з Національним святом Республіки Панама – подією в честь Дня незалежності країни, завдяки якій ви маєте змогу не сплачувати податки до українського бюджету та не повертати кредити, тим самим примножуючи свої статки в незаконний спосіб!

Республіці панама бажаю процвітання та миру, а Вам – якнайшвидшої реалізації принципу "кожному по справам його!" – йдеться в листі.

Читайте також: Стане відомо, хто з українців має офшори на британських територіях

Додамо, що у "Панамських документах" містяться дані про офшорну компанію Prime Asset Partners Ltd., яку Mossack Fonseca в серпні 2014 року заснувала в юрисдикції Британських Віргінських Островів для Петра Порошенка.

У даних Mossack Fonseca сказано, що віргінському офшору відведено роль холдингової компанії для українських та кіпрських структур кондитерської корпорації "Roshen". Журналісти-розслідувачі вважають, що Петро Порошенко мав намір за допомогою цього офшору заощадити мільйони доларів податків, які в інакшому випадку він мав платити в Україні.

Петро Порошенко не задекларував активи свого віргінського офшору ні в 2014 році, ні в 2015 році, що може бути порушенням закону. Він мав відзвітувати про $3085 ($1000 коштують акції Prime Asset Partners, $2000 − акції її кіпрської "дочки" CEE Confectionary і $85 − акції нідерландського підрозділу Roshen Europe B.V.).

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter