Медики розповіли про несподівані причини появи темних кіл під очима. Найчастіше проблему пов'язують з втомою і браком нормального сну, проте це не єдиний фактор, пише newsyou.

Читайте також: Поради лікаря: чим шкідливий сухий шампунь для волосся

Кола під очима можуть з'являтися при екземі через те, що на тлі сверблячки людина постійно тре і чеше цю область. Така звичка загрожує набряком і запаленням з пошкодженням кровоносних судин. Оскільки шкіра навколо ока тонка, вона сильно страждає від УФ-випромінювання, тому перед виходом на вулицю краще нанести на обличчя кошти з SPF-захистом.

У деяких випадках винуватцем проблеми здатна виступати генетика, однак якщо мова йде про пігментації, то виправити це може дерматолог за допомогою спеціальних лазерів.

Читайте також: Чи можна їсти після шести: фахівці дали остаточну відповідь

Іноді вся справа в формі особи. Якщо у людини від природи глибокі носослізні борозни, то з віком вони можуть посилюватися, фактично затемнюючи область під очима.

Через алергію в організмі може зростати рівень вільного гістаміну, що провокує розширення капілярів. Через тонкощі шкіри під очима розширені кровоносні судини в цій зоні здаються темніше, ніж на інших частинах особи.

Синці під очима можуть мати зв'язок з макіяжем, оскільки деякі косметичні засоби ведуть до алергії і роздратування.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook