Особливість сухого шампуню полягає в тому, що він дозволяє довести до ладу волосся, без води. Це зручно тоді, коли пора бігти на роботу чи побачення, а часу обмаль.

Читайте також: Чи можна їсти після шести: фахівці дали остаточну відповідь

Лікар-дерматолог Марина Вацик застерігає: сухий шампунь не позбавить від необхідності повноцінного миття голови, пише 24 канал.

Переваги сухого шампуню

− допоможе освіжити зачіску в проміжках між повноцінним миттям голови;

− робить волосся більш доглянутим;

− довше зберігає колір фарбованого волосся, шляхом зменшення контактів з водою та ПАВами;

− створює додатковий об’єм біля кореня та вбирає жир, підсушує волосся.

Склад сухого шампуню

Основа цього косметичного засобу – абсорбент, речовина, яка вбирає бруд та жир.

В правильних сухих шампунях роль абсорбентів відіграють натуральні мінеральні та рослинні компоненти:

− біла глина
− рисовий та кукурудзяний крохмаль
− екстракт вівсу
− какао порошок.

Якщо Ви помітили в складі шампуню тальк, то не варто його купувати. Все тому, що тальк гарно абсорбує бруд та жир, але при цьому може закупорити шкіру голови та спровокувати виникнення комедонів.

В склад сухих шампунів також входять активні компоненти, які додатково доглядають за волоссям – ефірні олії, екстракти лікарських речовин, ві гліцерин, віт В, С, Е.

Інколи сухі шампуні містять триклозан, він бореться з бактеріями, але разом з тим вбиває і корисну мікрофлору. Тому використовуйте шампунь з триклозаном, тільки в тих випадках, коли лікар сам призначив такий шампунь.

Як працює сухий шампунь

Сухий шампунь не містить мила та ПАВів. Він працює, не змиваючи, абсорбує з волосся жир та залишки стайлінгових засобів, пил та бруд.

Як часто можна користуватись сухим шампунем

Сухий шампунь не замінить повноцінне миття голови, тому його можна використовувати як додатковий догляд 1-2 рази в тиждень, коли нема іншої можливості.

Читайте також: Які напої шкідливі для зубів

Комедон – що це?

Це закупорений проток сальної залози шкірним салом (себумом) і ороговівшими лусочками епітелію. Комедони бувають відкриті і закриті. Закритий комедон не виходить назовні і просто пальпується під шкірою як горбок, відкритий комедон виходить назовні і шляхом окислення себума стає чорного кольору (чорні цятки).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook