Південнокорейські бренди Genesis, Kia і Hyundai очолили рейтинг надійності автомобілів 2019 року, складений експертами агентства J.D. Power. Причому ці бренди другий рік поспіль зайняли такі високі місця, інформує Автовод.

Читайте також: Які авто найпопулярніші в Україні і різних країнах світу: фото

Рейтинг був складений на основі даних про проблеми, на які скаржилися водії в перші 90 днів володіння. Опитали понад 76 000 власників автомобілів 2019 року випуску. На 100 автомобілів Genesis було заявлено всього про 63 проблеми. На другому місці Kia (70 проблем), на третьому – Hyundai (71 проблема).

Четверте місце зайняв Ford, п'яте – Lincoln, шосте – Chevrolet, сьоме – Nissan, восьме – Dodge, дев'яте – Lexus, а десяте – Toyota. Як бачите, жодного європейського автовиробника серед них немає.

Читайте також: Названо найдорожчий бренд світу-2019, який коштує 315,5 млрд доларів: рейтинг

Замикають цей рейтинг британські автомобільні бренди Jaguar (123 проблем на 100 автомобілів) і Land Rover (130 проблем на 100 автомобілів). Це, втім, не говорить, що їх продукція гірше, ніж у конкурентів.

Особливо слід виділити бренд Kia. По-перше, він другий рік поспіль увійшов до трійки лідерів рейтингу надійності агентства J.D. Power. По-друге, він п'ятий рік поспіль став найнадійнішим серед не-люксових брендів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook