Під саме завершення двомісячного карантину керівництво ОДА нарешті спромоглося відремонтувати один ШВЛ, який давно мав би рятувати хворих із смертельною недугою. Та навіть із службової недбалості і некомпетентності ділки можуть зробити ледь не національне свято чи картинку.

Читайте також: "Жрать хатітє, да?": як у Волинській ОДА чиновники зустрічали журналістів

Саме тому, як неймовірну заслугу у команді голови ОДА Юрія Погуляйка представили вручення десятирічного відремонтованого апарату штучної вентиляції легень.

На фоні тотального ігнорування державою, яка не допомагає регіонам у боротьбі з коронавірусом, команда донецько-луганських управлінців, які більше нагадують гопників, намагається піаритись будь на чому. Це у той час, як саме через щербаків-судакових-мікаілових медики, які щодня наражають себе і своїх рідних на смерть, і досі не отримали обіцяні Президентом 300% надбавки. Проте й реакція волинян у соцмережах виявилася відповідною і схоже зовсім не такою, як очікували приблуди-парашутисти – обурення та нерозуміння, як ремонт старого апарату можна видавати за досягнення. А починалося усе доволі епічно.

8 травня Волинській обласній інфекційній лікарні передали відремонтований апарат штучної вентиляції легень. За словами голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка, апарати ШВЛ ремонтували максимально швидко, проте поняття "швидко" у кожного своє, адже перших хворих виявили ще на початку березня.

Читайте також: "Переплутали Волинь з Донбасом": депутат облради прогнозує відставку голови Волинської ОДА

Ледь не з військовим оркестром голова ОДА привіз у лікарню невеличку коробку з запчастинами до ШВЛ і урочисто передав головному лікарю. Вся ця коробочка більше нагадувала за розмірами мелафон із радянського фільму "Гостя з майбутнього". Реакція соцмереж була промовистою і не забарилась.

"Пройдисвіти паряться за наші кошти", "У#$ани", "Які голосні слова – відремонтували, ніби 10 нових купили";

"Без перерізання стрічки, без оркестру?";

"Як уже цей цирк задовбав – з тих грошей, що накрали могли б і новий купити", "Не позортесь! Відремонтований…", – пишуть користувачі фейсбуку.

"На фоні подарунків благодійників нашим лікарням влада вирішила хоч що небудь показати. Позор! І головне сфотографувати цей пафос і розповсюдити", – зазначає одна з користувачок.

І дійсно, якщо на Волині благодійники допомагають медзакладам на десятки мільйонів гривень, то владі, яка "допомагає" медицині лише стрімами у Фейсбуці і підписуванням документів, доводиться робити собі рекламу хоча б на звичайному ремонті медтехніки. Адже, як зазначає нардеп від Луцька Ігор Палиця, в Україні боротьба з коронавірусом триває за рахунок місцевих бюджетів та благодійників, в той час як держава не допомагає регіонам.

Але й та благодійна невелика благодійна допомога, яка з Києва розподіляється на регіони – вже чудовий привід для команди гастролерів попіаритись. Хоча і до її отримання ОДА не докладає зусиль, окрім як формує списки. 8 травня в Луцьк з Києва прибула партія захисних костюмів і масок від благодійних фондів. Губернатор Юрій Погуляйко та його заступниця Тетяна Щербак з радником Емілем Мікаїловим не могли оминути такої нагоди, а тому особисто приїхали на станцію "швидкої", аби зустріти вантажівку.

Зі знанням справи Юрій Погуляйко і Еміль Мікаїлов полізли в кузов великої фури, губернатор особисто взяв до рук засоби захисту, оглянувши багатозначним поглядом. Картинка – те що треба, але якщо придивитись, то бачимо, що ящики в кузові напівпричепа-двадцятитонника розміщені лише на початку і в кінці. Так, аби здавалось, що це приїхала набита вантажем машина.

Читайте також: У голови Волинської ОДА – новий заступник родом із Донецька (фото)

Для чого під декілька десятків коробок, які влізуть у маленький бус, потрібно було гнати цілу фуру з Києва, а потім ще й самому їхати її зустрічати? Невже серед дюжини незрозумілих радників, які вештаються коридорами ОДА нема жодного притомного, які б дали шефу розумну і мудру пораду, а не шукали хоча б якусь причину, щоб імітувати бурну діяльність перед Києвом. Тільки не враховують донецько-луганські заблуди, що волиняни не такі наївні, як їх собі вони уявляли. Звідси і промовиста реакція не таких багатих, але мудрих поліщуків, які вже бачили команди ментів-ідіотів на посадах на дешевий піар. А поки що, уже не в соцмережах, вони починають задавати питання, що це за недоумки заполонили коридори ОДА, і за що ці всі люди отримують зарплати з кишень волинян.

Віталій Іщук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook