Для поховання померлих від коронавірусу в італійському місті Берґамо не вистачає місць на цвинтарі, тіла вивозять до інших міст на військових машинах.

Читайте також: На Волині померли декілька людей із симптомами схожими на коронавірус (відео)

Про це в інтерв’ю Радіо "Свобода"  розповіла українка Ярослава Вишневська, яка працює медсестрою в реанімаційному відділенні місцевої лікарні.

36-річна жінка з Ужгороду працювала у лікарні, де приймають інфікованих, доки не заразилася сама. За її словами, критичним днем у Бергамо стало 3 березня, – медики просто не могли впоратися із кількістю хворих, яких привозили.

"Ми не встигали підмикати людей до апаратів, яких уже не вистачало, не знали, що робити з людьми, які задихалися на очах", – розповіла вона.

За словами Ярослави Вишневської, від початку лікарів готували до епідемії, однак не уявляли масштабів ситуації. 

"Ще раніше у відділенні швидкої люди чекали на обстеження, а лікарі виходять до знервованих людей і кажуть: зрозумійте, ми не маємо можливості приймати нових пацієнтів. Потім вже і не було вільних місць для підмикання кисневих апаратів. Клали в ліжко пацієнту балон з киснем, і старших людей лишали у коридорі, вже скільки протягне…. На жаль", – додає вона.

Медсестра каже, що за день в лікарні помирає по 30-40 людей, загалом лікарень у Берґамо чотири.

"Колона військових машин вивозить ховати тіла до інших міст, бо у нас немає місця на цвинтарях і не встигають спалювати", – розповідає вона. 

Читайте також: Причастя з однієї ложки: у Луцьку сотні людей, попри карантин, тісняться біля храму (фото)

На думку жінки, така критична ситуація склалася зокрема і тому, що люди несерйозно поставилися до неї: "А самі люди, на жаль, спочатку не сприймали це все серйозно, як ось нині і в Україні. Бачу у соціальних мережах народ в Україні ходить на шашлики, автобуси повні, базари людні".

Ярослава Вишневська каже, що сама вже пішла на одужання і від середи планує повернутися на роботу: "Чітко розумію, що знову лізу у пекло. Мене, однак, тягне на роботу, я не можу втікати, як щур із судна".

В Італії лише за минулу добу жертвами хвороби стали 793 людей – найвище число від початку епідемії. Офіційно померлих налічують близько 5 тисяч.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook