Бюджет міста Черкаси, депутатам міськради довелося ухвалювати під тиском невідомих осіб в масках, яких назвали АТОвцями. Під час розгляду проекту рішення депутатів не хотіли випускати з сесійної зали.

Читайте також: Пенсійна реформа: коли підвищать виплати і який має бути стаж

Про це повідомляє прес-служба Черкаської міської ради.

"За цей документ з п'ятої спроби на сесії 29 січня проголосували 22 міські обранці, ще 12 – утрималися й один висловився проти. Вони підтримали проект головного кошторису, узгоджений виконавчим комітетом з правками постійних комісій. Втім, без урахування пропозицій, що стосуються бюджету розвитку", – йдеться в повідомленні.

На думку міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, частина депутатського корпусу свідомо саботувала ухвалення бюджету. Прийнятий документ мер називає "компромісним".

"Жоден бюджет, напевно, не може бути досконалим. Але, судячи з усього, частина депутатів навіть не збиралася голосувати за нього. Для них зараз головне в будь-який спосіб "продавити" свій виконавчий комітет, який би вже працював із бюджетом, – прокоментував він журналістам. – Зате проголосований сьогодні документ передбачає нарахування заробітної плати з урахуванням рівня інфляції, розрахунки за енергоносії тощо. Розподіл коштів по бюджету розвитку ми ще продовжимо обговорювати".

Читайте також: На Волині на охорону здоров'я спрямують понад мільярд гривень

На початку сесії від імені обласної федерації профспілок до депутатів звернувся Петро Шевченко. Він ще раз нагадав, що Черкаси зараз єдине місто без головного кошторису (його повинні були прийняти ще до 25 грудня 2017 року) і вимагав його негайного розгляду. Мовляв, рішення в разі потреби можна відкоригувати протягом поточного року.

Голова Координаційної ради учасників АТО Черкаської області Олександр Тихонов зазначив, що відсутність зрушень з прийняттям бюджету може призвести до економічної кризи.

"Ми сьогодні тут виступаємо як люди, які хочуть і можуть змінити ситуацію, яка склалася в нашому місті. Ми маємо на це моральне право. Ці хлопці захищали Україну і вони – частина територіальної громади, – сказав він. – Сьогодні ми об'єднані, як ніколи" .

Після обговорення обранці перейшли до голосування за проект бюджету – 2018 у різних редакціях. Зрештою підтримали його.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter