Стало відомо, що українці, які працюють неофіційно і отримують зарплатню в конвертах, можуть залишитися без субсидій. ДФС збирається для цього дуже активно співпрацювати з Мінсоцполітики та іншими відомствами.

Читайте також: "Власники субсидій споживають більше газу за інших", – Розенко

Про це повідомив виконуючий обов'язки заступника голови Державної фіскальної служби Євген Бамбізов в інтерв'ю "Обозревателю" .

"Якщо ми будемо виявляти неофіційно працевлаштованих осіб, то будемо надавати цю інформацію на Мінсоцполітики. А воно буде проектувати відомості на надання субсидій. Якщо особа, яка отримує субсидії, офіційно не працевлаштована, це означає, що вона отримує доходи − але не показує. А отже, незаконно отримує субсидії. Тобто ми будемо співпрацювати і з Держпраці, і з Нацполіцією, і з Мінсоцполітики", − пояснив чиновник.

Також Бамбізов додав, що під час інспекцій на кожному другому українському підприємстві знаходять неофіційно влаштованих працівників. Він запевнив, що після застосування штрафів бізнес починає активніше оформлювати людей і платити податки з їх зарплат.

Читайте також: В Україні вдосконалили систему надання соцпослуг: що зміниться

"Штрафи мають велику вагу, і працюють. Детінізація − це один з напрямків, за рахунок якого ДФС розраховує збільшити грошові надходження до держбюджету в 2019 році на 20%. За рахунок детінізації та природного зростання ВВП", − зазначив Бамбізов.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter