Кабінет міністрів України та місцева влада планують підготувати нові соціальні стандарти життя після жорстких карантинних заходів, зокрема розробити нові транспортні норми, норми соціальної дистанції, перебування у закритих приміщеннях та закладах. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час селекторної наради з головами обласних державних адміністрацій та міськими головами, повідомляє прес-служба уряду.

Читайте також: У трьох областях України можуть запровадити комендатські години

"Постановою уряду визначено, що карантин діє до 24 квітня. Скоріш за все він буде продовжений до початку травня. І лише тоді ми зможемо скасувати частину обмежень. Водночас, ми розуміємо, що хвороба швидко не відступить. Тому маємо підготувати нові соціальні стандарти життя після жорстких карантинних заходів: розробити нові транспортні норми, норми соціальної дистанції, перебування у закритих приміщеннях та закладах. На це у нас є небагато часу. І дуже важливо працювати разом", – наголосив Шмигаль.

Він також зазначив, що "спільними зусиллями влади вдалося максимально знизити навантаження на медичну систему і врятувати десятки тисяч життів".

Читайте також: Стало відомо, як і хто замінятиме Зеленського, якщо він захворіє коронавірусом

"Нам необхідно максимально координувати зусилля і, враховуючи світовий досвід, переходити до локальних карантинів у разі нових спалахів хвороби", – підкреслив прем’єр.

Він також закликав міських голів продовжувати й надалі працювати спільно задля добробуту співгромадян: "Ми розробляємо окрему програму по створенню робочих місць, і тут потрібна ваша допомога. Від вас ми чекаємо список, працівники яких робітничих професій та в якій кількості вам потрібні. Це буде ваша заявка на робочі руки".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook