Волинянка розповіла про свої враження від послуг у Ковельському міськрайонному територіальному медичному об'єднанні (МТМО).

Читайте також: 93-річний ветеран війни у Ковелі бере кредити, щоб сплатити комуналку

"Вчора в тяжкому стані привезла сестру на приймальне відділення Ковельського МТМО. Лікар з приймального відправив в Експрес приймальне... Коротше, знайомтесь ковельчани з новим методом вимагання ваших грошей!

Сидить там гарненька дівуля, яка, до речі, отримує зарплату. ЇЇ робоче місце облаштоване недешево за наші з вами кошти (євроремонт, нові меблі,комп'ютер). Вона повинна надати інформацію, як я розумію. В решті вона нам сказала, що сестра безкоштовну консультацію може отримати в поліклініці (тобто з температурою, в тяжкому стані ми мали іти пішки до лікаря).

А тепер УВАГА! Якщо ми хочемо отримати консультацію ЛОРа швидко і зараз, то маємо заплатити 240 грн. Я спитала, що це в вас тут є в некомерційному МТМО приватний прийом лікаря? Вона відповіла, що так...

Читайте також: Дружба до крові: за що скажено билися школярки на Волині (відео)

Шановні ковельчани! Коли ви вже перестанете бути баранами і співучасниками кримінальних злочинів в нашій лікарні?! Ця пані просто тупо сидить, як регулювальник, щоб направляти людей платити в касу за послуги, які надаються БЕЗКОШТОВНО!!!

Ми скористались своїм правом на безоплатну медицину. ЛОР нас прийняв безкоштовно, надав консультацію в повному обсязі. Консультація проходила 15 хвилин. За це ми мали заплатити 240 грн!!!

Шановна пані "Експрес ВИМАГАЛЬНОГО відділення" Некомерційного МТМО м. Ковель, не мали часу викликати міліцію і відкрити Кримінальне провадження за оцими статтями нижче, але обіцяю, що наступного разу, я знайду час на це. 

Стаття 49. Кожен має право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування.

Охорона здоров'я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм.

Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності.
{Офіційне тлумачення положення частини третьої статті 49 див. в Рішенні Конституційного Суду № 10-рп/2002 від 29.05.2002}Держава дбає про розвиток фізичної культури і спорту, забезпечує санітарно-епідемічне благополуччя.

Кримінальний Кодекс України: Стаття 184. Порушення права на безоплатну медичну допомогу

1. Незаконна вимога оплати за надання медичної допомоги в державних чи комунальних закладах охорони здоров'я - карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

2. Незаконне скорочення мережі державних і комунальних закладів охорони здоров'я – карається штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років.( А, в нас скоротили стоматполіклініку).

Читайте також: Мера Ковеля і секретаря міськради впіймали на брехні

Увага для фанатів-захисників ковельського МТМО! Через таких, як Ви, ми ніколи не побудуємо правову Державу Україна. Ми не зйомку проводили, а фіксацію кримінального злочину, коли в медичному комунальному закладі коїться кримінальне правопорушення. Я так розумію, що ви самі не любите закони і не знайомі з ними. Такі як ви можуть собі дозволити жити по договорнякам.

Совість є? Це ж ви рятували 30 річну жінку, яка померала від туберкульозу, бо жила сама з дитиною, все віддавала дитині і боялась іти в лікарню, бо там все платно, а в неї грошей немає (висохла так, що ми самий скелет обтянутий шкірою грузили в машину).

Це ж ви спасали стареньку пенсіонерку, яка пошкодила ногу і не було грошей іти в лікарню. А щоб син-п'яниця (з яким вона жила) не знущався з неї і не проситись у нього в туалет перестала їсти і вмерала від голоду.

Це ж ви давали гроші на рентгенологічну плівку багатодітній матері, яка стояла з хворою дитинкою під рентгенкабінетом і рахувала останні копійки, бо з місцевих жителів гребли 20 грн, а з неї, як з сільської – зажадали 30 грн.

Тож закрийтесь, бо вже дістало. Я не брехню пишу, а констатую факти, через які в нашому місті, можливо, помирають люди, бо не знають де взяти гроші на лікування! В нас вже ВСЕ ПЛАТНЕ!!!! ВСЕ!!!! Тому, не пхайтесь в переписку з своїми недолугими піснями про те, що наше МТМО таке класне, бо надалі підете в бан. Конституція і закони повинні працювати. Чи ви вважаєте, що я можу вас назвати ідіотами, або ще кимось поцікавіше, бо все одно закони не працюють і мені нічого не буде?" – написала Альбина Потапчук у Facebook.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook