Сьогодні, 30 жовтня, чергове сесійне засідання Луцької міської ради розпочалося з палкого обговорення мітингу працівників Центрального ринку, який проходить під стінами мерії.

Читайте також: Під Луцькою міськрадою мітингують підприємці Центрального ринку 

Зокрема, депутатка Алла Надточій перед початком сесії звинуватила міськраду в тому, що працівники ринку вчергове прийшли на мітинг, і також у раді не створили робочу групу, яка мала розібратися у збереженні робочих місць на ринку.

На її звинувачення відреагував радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

"Сьогодні я не уявляю, як працівники ринку будуть захищати міську раду, яка виступає за легалізацію офіційної роботи. Коли прийшла перевірка на ринок, то 442 підприємці із 750 закрили свої місця, бо вони не зареєстровані як ФОПи і люди незрозуміло як там працюють. Тому їм зараз вигідно захищати облспоживспілку, яка покриває усю неофіційну роботу підприємців ринку. Після попередньої зустрічі, яка відбувалася у стінах міської ради розпочалися судові процеси, на які постійно приходять працівники ринку і погрожують працівникам міської ради, захищаючи облспоживспілку. У Луцьку було 5 заяв про забезпечення заборони та відчуження земельної ділянки, і всі вони були відхилені. А Рівненський суд скасував рішення про відмову Волинського господарського суду і встановив свої правила про заборону розподіл та відчуження земельної ділянки", - зазначив Ігор Поліщук.

Натомість виконувач обов'язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт сказав, що минулого разу, коли підприємці ринку прийшли і поставили ультиматум про створення робочої групи, міська рада пішла їм на зустріч.

Читайте також: Луцький депутат пояснив мітингуючим базарникам, що буде далі зі Старим ринком

Депутат Костянтин Петрочук додав, що усі напрацювання міської ради були озвучені підприємцям ринку, а зараз це просто піар акція, аби зірвати сесію і показати картинку журналістам.

"Усі депутати готові зустрічатися із підприємцями у будь-який час, але вони не хочуть так співпрацювати, а приходять тільки тоді, коли можна зробити гарний сюжет на камеру і виставити працівників міської ради у поганому світлі", - каже депутат.

Крім того, Ігор Поліщук зазначив, що у понеділок о 11-ій годині у ЦНАПі відбудеться зустріч з працівниками ринку, на яку запрошуються усі бажаючі депутати та всі підприємці.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook