Дружина депутата Віктора Медведчука ведуча Оксана Марченко потрапила в базу сайту "Миротворець". Причиною такого рішення називають підтримку терористів, участь в пропагандистських заходах Росії та незаконну діяльність в окупованому Криму.

Читайте також: Дружина Медведчука стала власницею будівельної компанії у Росії, – "Схеми"

Про це інформує "24 канал" із посиланням на базу "Миротворець".

Інформація з'явилась на сайті "Миротворець" у понеділок, 8 лютого. Автори публікації наголошують, що Оксану Марченко внесли в базу через заперечення російської агресії та спробах легалізації окупації Криму.

За що Оксана Марченко загриміла в "Миротворець"

"Фінансування терористів і російських окупантів. Заперечення російської агресії. Участь в пропагандистських заходах Росії (країна-агресор) проти України. Участь у спробах легалізації окупації АР Крим російськими загарбниками", – йдеться в джерелі.

Читайте також: З охороною – у монастир: на Волині помітили скандальну Оксану Марченко та відомого боксера

У публікації наголосили, що Оксана Марченко вела незаконну комерційну діяльність в окупованому Криму, брала участь в контрабандних переміщеннях вантажів і товарів. Телеведучу назвали "противницею незалежності українського православ'я від підконтрольної Росії".

На сайті "Миротворця" розмістили й численні свідчення причетності Віктора Медведчука та Оксани Марченко до діяльності багатьох компаній, які займаються сільським господарством в Росії та на окупованих агресором територіях України. В українському реєстрі юридичних осіб таких фірм немає, натомість є в російських документах.

Оксана Марченко з чоловіком Віктором Медведчуком

Додамо, в публікації розмістили фрагменти інтерв'ю Оксани Марченко, в якому вона не стала називати події на Сході України війною та зазначила, що немає різниці в тому, з якого боку стріляють.

Читайте також: Дружина кума Путіна Оксана Марченко відвідала богослужіння у монастирі УПЦ МП на Волині (фото, відео)

"Яка зараз різниця, як називати те, що відбувається на Сході України, якщо гинуть люди, якщо українці не разом? Люди розділені, сім'ї розділені, і тривають бойові дії. Яка різниця, з якого боку стріляють? Якщо руйнуються будинки. Страждають громадяни України по обидва боки лінії зіткнення", – висловилась телеведуча.

Що відомо про Оксану Марченко

Телеведуча, дружина проросійського політика Віктора Медведчука та кума Путіна відома своєю антиукраїнською позицією. Взимку 2014 року вона обурювалась, що учасники Майдану шуміли під її будинком і заважали проводити зустріч з героями талант-шоу "Х-фактор". Згодом вона змінила позицію та заявила, що шкодує за загиблими. Російську агресію на Сході Оксана Марченко досі заперечує та хизується дружбою з російськими зірками.

У березні 2019 року вона скандально прокоментувала мовний закон  в Україні. Тоді ведуча заявила, що українців хочуть зробити "плем'ям третього сорту", відрізати їх від "мови світової науки" – російської та повернути в кріпацтво.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook