У Верховній Раді вже готові відправити у відставку міністра фінансів України Олександра Данилюка, у якого виник конфлікт з прем'єром Володимиром Гройсманом. Про це розповіло обізнане джерело, інформує hvylya.net.

Читайте також: Як Олександр Данилюк та Ринат Ахметов "друзями" стали

Співрозмовник впевнений, що голоси для звільнення глави Мінфіну точно знайдуться.

"Він (Данилюк – ред.) йде в публічну площину для того, щоб, коли почнеться розгляд по його історії з податками, він міг виглядати як жертва. Довгий час його захищав Гройсман", – говорить співрозмовник видання.

Читайте також: Колишній регіонал-втікач хоче балотуватись у президенти України

Він нагадав, що раніше у Данилюка виник конфлікт з головою парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною, проте тоді на його захист став прем'єр Гройсман.

"Він залишився на посаді міністра, що отримував захист від прем'єра, але тепер він піде з ініціативи Гройсмана", – упевнений один з нардепів.

Варто зазначити, що для звільнення міністра фінансів достатньо подання в Раду від глави уряду або ж особистого бажання керівника відомства піти у відставку. Стало відомо, що голоси за відставку Данилюка в парламенті дійсно є. Після звільнення керувати Мінфіном буде його заступник Оксана Маркарова. Домовленості з приводу нової кандидатури на пост глави відомства на даний момент немає.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter