У Підгайцівській громаді депутати бідкалися з приводу соціальних допомог для людей з тяжкими захворюваннями. На ці виплати, як виявляється, бракує грошей. Тому голова ОТГ Юрій Семенюк знайшов вихід – він радив ретельніше розглядати кому варто давати соціальну допомогу. Бо ж, до прикладу, є така стадія ОНКО, з якою ще можна потерпіти. Між тим заробітна платня самого Юрія Семенюка більш як у тричі перевищує суму, яку виділяють на виплати для усіх громадян Підгайцівської громади, які мають такі складні хвороби як рак. Це у порівнянні за один місяць.

Читайте також: Голові ОТГ під Луцьком спалили дві вантажівки та екскаватор (фото)

Голова Підгайцівської громади Юрій Семенюк геніальний оптимізатор. Вже другу сесію підряд він просто дивує нестандартними економічними рішеннями. До прикладу, на минулій сесії Юрій Семенюк роздумував над тим, щоб скоротити витрати на соціальну сферу. Як вихід, не брати на догляд пенсіонерів, якщо ті не перепишуть хату на територіальну громаду. Бо ж доглядай не доглядай тих пенсіонерів, а спадок все одно залишиться родичам, бідкався голова.

На цій сесії знову говорили про економію. І на цей раз оптимізувати бюджет теж вирішували за рахунок соцвиплат. Говорили про те, що коштів бракує аби забезпечити усіх хворих, які в скрутному становищі, грошовою допомогою. Зокрема зайшла мова за осіб, які хворіють на ОНКО. Юрій Семенюк і тут не розгубився. Раз не вистачає грошей – потрібно ретельніше вибирати хворих на рак. Бо ж є такі, які можуть почекати.

Відтак такої соціальної допомоги виділяють 60 тисяч на квартал. Тобто на три місяці. Виходить по 20 тисяч на місяць на усю громаду. Між тим заробітна платня голови Підгайцівської громади Юрія Семенюка за один місяць більш як у тричі перевищує місячну норму таких соціальних виплат, які ділять на усіх. До прикладу за січень минулого року голова громади отримав 72 тисячі зарплати. Приблизну таку ж зарплату він отримав за лютий та березень місяць 2020-го року, а за квітень він заробив 146 тисяч гривень.

Зазначимо, що сам Юрій Семенюк людина далеко не бідна. Його родина має бізнес і немаленький. Дуже часто фірми, які належать сім'ї голови громади хазяйнують на території Підгаєць та навколишніх сіл. Тобто окрім заробітної платні на посаді є де розгорнутися і приватним інтересам, з огляду на це можна було бути і скромнішим щодо офіційного окладу, але сам Юрій Семенюк так не вважає.

Цікаво, що водій в Підгайцівській громаді отримує більше зарплати, аніж економіст.

Відзначимо, що секретар територіальної громади отримує приблизно 40 тисяч гривень. З відпускними звісно виходить 80 тисяч. Заступник голови – 30 тисяч гривень. Ну і власне такі зарплати в усього керівного штату громади.

Читайте також: Голова Підгайцівської ОТГ зухвало порушив закон на сесії, йому загрожує кримінал

Дивно, що такій багатій громаді бракує коштів онкохворим. Наостанок Юрій Семенюк таки наголошує, що його родина вклала в громаду в три рази більше.

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook