Депутати Луцькради вирішили продовжити оренду ділянки, на якій діє ринок "Привіз", оскільки орендар долучається до вирішення соціальних проблем міста, а тимчасові споруди на ринку розташовані відповідно до правил та технічних паспортів.

Читайте також: У Луцьку на місці нелегального ринку з'явиться парковка

Про це йшлося під час сесії міськради у середу, 27 червня, передає Інформаційне агенство Волинські Новини.

Депутати розглянули проект рішення про поновлення договору оренди землі ТзОВ "ЕКОПРОД" для обслуговування ринку "Привіз" на Привокзальному майдані, 1 площею 0,2079 гектара.

Проти підтримки проекту рішення висловлювалися депутати Тарас ШляхтичМикола Федік та Павло Данильчук. Так, рішення називали наслідком політичних домовленостей з екс-регіоналами, радили передати ділянку КП "Луцькі ринки" чи продовжувати договір оренди лише на рік, а не на 10 років, як вказано в проекті рішення.

Депутат Олександр Козлюк зазначив, що вже понад 15 років ділянка перебувала в оренді у цього суб’єкту господарювання, який належним чином здійснює господарську діяльність, долучається до вирішення соціальних потреб Луцька, тож не можна порівнювати з ним такого посередника, як Волинська облспоживспілка, яка орендувала ділянки Центрального та Завокзального ринків. Він наголосив, що у товариства є технічні паспорти, а міська влада не має на меті забирати усі без винятку ділянки ринків для КП "Луцькі ринки", тому що це було б порушенням антимонопольного законодавства. 

Читайте також: "Ніяких репресивних дій щодо підприємців не буде", – депутат Луцькради

Депутат Євгеній Ткачук підтвердив, що у міськради немає позиції "все у всіх відібрати", так, не планують відбирати ділянки, наприклад, Північного ринку чи ринку у 40-му кварталі. З його слів, ТзОВ "ЕКОПРОД" звернулося з проханням надати ділянку в оренду терміном на 10 років, тому такий термін вказаний у проекті рішення.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук зауважив, що щодо цього ринку, на відміну від тих, де господарювала облспоживспілка, не було зауважень, усі споруди впорядковані згідно з правилами. Отже, у міськради немає підстав не продовжувати договір оренди ділянки.

У підсумку, депутати підтримали проект рішення.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter