В Камінь-Каширську п`яний молодик сильно вдарив головою в обличчя поліцейського. Так він відреагував на зауваження, коли поліція побачила порушення правил дорожнього руху. Зауважимо, що це далеко не перший інцидент, за участі групи цих молодиків. Угрупування, відзначилось побиттям місцевих жителів, поліцейських, системним порушенням закону.

Читайте також: На Волині невідомі під керівництвом УПЦ МП захопили голову сільради через перехід до ПЦУ

Про це повідомляє ІА "Волинські новини" із посиланням на очевидців.

Інцидент трапився в ніч на 25 травня, коли члени угрупування та їх знайомі відпочивали, вживаючи алкоголь. Поліція помітила порушення правил дорожнього руху одним з водіїв та зупинила авто. Словесний конфлікт перейшов в шарпанину агресивних віруючих і один з молодиків вдаривголовою у ніс поліцейського.

Цю інформацію підтвердили в пресслужбі відомства. Так, 25 травня близько 1:00, на площі Культури в м. Камінь-Каширський, поліцейський під час несення служби помітив автомобіль марки  "Mercedes", водій якого порушив ПДР. Під  час зупинки даного транспортного засобу із нього вибіг громадянин 1995 р.н., непрацюючий, житель с. Брониця, який наніс працівнику поліції тілесне ушкодження. Чоловік перебував в нетверезому стані, доставлений до Камінь Каширського ВП.

Як вдалося з'ясувати, особою, яка нанесла тілесні ушкодження поліцейському виявився місцевий житель Шахно Іван Костянтинович – племінник пастора, батько якого є одним із членів так званої церковної "двадцятки".

На даний час вирішується питання про внесення відомостей в ЄРДР за ч.2 ст. 345 КК України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків – карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк) та затримання в порядку ст. 208 КПК.

Чи буде побиття поліцейського при виконанні службових обов`язків перекваліфіковано на ч. 4 статті 345 покаже час.

Банда синів пастора не вперше лізе в бійку з поліцейськими

Більше деталей розповідають місцеві жителі. Учасники конфлікту – члени угрупування, яким керують сини місцевого пастора Олександра СидорчукаРувим і Антон.

Додамо, що проти Рувима Сидорчука за кілька днів до цього порушено кримінальну справу за погрозу життю і вбивства людини.

Як повідомлялося раніше, юнаки організували на Камінь-Каширщині угрупування, яке займалось контрабандою, оборудками з незаконним видобутком корисних копалин. Все це супроводжується жорстокими побиттями "незгодних" та залякуванням місцевих жителів.

Читайте також: На Волині поліція проводила обшуки у місцевих жителів (відео)

Ще в 2018  році місцеві скаржились на членів банди, які грубо порушували ПДР та влаштовували гонки на "євробляхах", наражаючи людей на небезпеку.

В 2018 році один з юнаків, будучи п’яним за кермом, в райцентрі влетів в електроопору. Коли на місце події прибули правоохоронці, то п’яний водій і його друзі почали чинити опір поліцейським, шарпали їх, провокували бійку та не дали забрати авто на штрафмайданчик, відібравши табельну зброю у одного із офіцерів. Зрештою її повернули, а забирати автомобіль приїхали спецпризначенці.

Члени угрупування нападають гуртом

Після інциденту 2018 року члени угрупування продовжили тероризувати місцевих та нападати на поліцію. В перший день 2020 року на тій же площі Культури в Камені-Каширському молодики юрбою жорстоко побили поліцейського, який отримав забій голови, численні гематоми та забій м’яких тканин шийного відділу хребта.

Раніше молодший син Юрій Сидорчук у стані сильного алкогольного сп`яніння разом з друзями забризкали сльозоточивим газом жителя села Сошичне та побили його.

В рамках розслідування цих епізодів в оселях членів угрупування 15 травня відбулись обшуки, в ході яких виявили зброю.

"У відкритому реєстрі журналісти знаходять лише з вересня по грудень 2019 відкритих шість справ проти лідера банди Рувима, які дивним чином закриваються поліцією за класифікацією "адміністративне правопорушення/дрібне хуліганство", хоча жертви отримують тяжкі та середні тілесні пошкодження. Жертвами нападників стають не лише цивільні і поліцейські, а навіть люди з інвалідністю", – зазначають журналісти видання NewsMakers.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook