Секс, соціальні мережі та пара інших не найбільш очевидних речей, виявляється, допомагають запам’ятовувати інформацію.

Читайте також: Україну накрили потужні магнітні бурі: як захиститися

Про це пише портал здоров'я Ukrhealth.

1. Поділитися з кимось новим знанням

Одне недавнє психологічне дослідження показало, що люди, які переказували іншим хоча б частину щойно отриманої інформації, краще запам’ятовували. Чому? Справа в тому, що ми взагалі нічого не забуваємо − просто не можемо відразу ж отримати доступ до необхідних знань. А цей трюк є своєрідним ключем до спогадів.

Дослідники стверджують, що такий спосіб набагато ефективніше під час навчання, ніж перечитування підручника або повторний перегляд конспектів. Вони навіть радять просто виписати питання по новій темі і вголос відповідати на них самому собі: мовляв, відчутний результат буде і в цьому випадку.

2. Більше займатися сексом

Вчені встановили, що жінки, які частіше займаються сексом, володіють більш сильною короткочасною пам’яттю. Такий висновок був зроблений завдяки дослідженням, під час якого дівчата серед іншого проходили тест на запам’ятовування слів. Ті, у кого було більше вагінальних контактів, впоралися з цим завданням краще за інших.

Автори вважають, що всьому причиною підвищення рівня нейромедіаторів, яке відбувається завдяки сексу. Воно стимулює ріст нових клітин в гіпокампі, а ця ділянка мозку відповідає в тому числі і за пам’ять.

Хороша новина є і для решти людства. Інше дослідження встановило прямий зв’язок між сексуальною активністю і хорошою пам’яттю у чоловіків.

Читайте також: Україні загрожує спалах небезпечної хвороби: хто в зоні ризику

3. Постити

Люди краще запам’ятовують ті випадки зі свого життя, про які вони розповідають у соціальних мережах. До такого висновку прийшли вчені з США та Китаю. Для свого дослідження вони попросили випробуваних тиждень вести щоденник і фіксувати в ньому події кожного дня, а також окремо зазначати, якими з них вони поділилися у соцмережах.

Виявилося, що про моменти, розміщених в інтернеті, учасники в результаті згадували набагато частіше. Причому реальна важливість події не грала ніякої ролі.

Дослідники вважають, що, поділившись якимось життєвим епізодом в публічному просторі, ми автоматично виділяємо його серед інших. Тому і згадати його простіше.

Так що стежте за тим, що викладаєте на особисту сторінку: з цього створюється ваша внутрішня картина власного життя.

4. Слухати рожевий шум

Ще одне дослідження показало, що люди, які уві сні слухають рожевий шум (шипіння, що нагадує звук моря), в результаті краще сплять і запам’ятовують інформацію. Правда, працює цей прийом, тільки якщо шум синхронізований з мозковими хвилями. В домашніх умовах здійснити це проблематично.

Втім, рожевий шум ще і допомагає заснути. Так що у вас все одно є причина послухати його цієї ночі. Як знати, може бути, і пам’ять заодно покращиться.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter