ТзОВ "Птахокомплекс "Губин" не будуватиме котла-утилізатора відходів птахівництва.

Читайте також: Депутати з ВР готові допомогти волинянам з вирішенням проблеми "Пана Курчака"

Про це прозповів голова постійної робочої депутатської екологічної комісії по контролю за діяльністю підприємств у Нововолинську Віктор Марчак, передає Буг.

"Повідомили про відмову від запуску котла-утилізатора тиждень тому. Зараз комісії направлений офіційний", – говорить Марчак.

В.о. генерального директора птахокомплексу Володимир Львов зазначив, що вони відмовляються від задуманого проекту. Котла, в якому мали спалювати пір’я для виготовлення гарячої води на потреби забійного цеху – не буде. Він мав працювати 313 днів на рік, спалюючи 3 170 тонн пір’я та 71 м3 дизельного палива.

За словами чоловіка, для обігріву підприємства буде котел на дровах або на газі. Пір’я ж "Курчак" вивозитиме на ветсанзавод.

Читайте також: Кадри з фільму жахів: криваві ріки з "Курчака" заливають очисні споруди "Водоканалу"

16-го травня на сесії Нововолинської міської ради Львов планує прозвітуватися перед депутатами та громадою і дати відповіді на запитання про подальшу діяльність ТзОВ "Птахокомплекс "Губин" та його співпрацю із депутатською комісією.

До слова, на даний момент на сайті Міністерства екології та природних ресурсів знаходиться повідомленняпро планову діяльність та наміри на нове будівництво котельні з котлом-утилізатором відходів птахівництва для виготовлення гарячої води на потреби забійного цеху.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter