Усі категорії пенсіонерів органів системи МВС отримають підвищену пенсію. Йдеться про ветеранів Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції, розповів під час селекторної наради у профільному міністерстві 22 лютого Арсен Аваков.

Читайте також: Волинський нардеп у трійці лідерів, хто найбільше поставив запитань до уряду

Однопартієць міністра, народний депутат від Волині Ігор Гузь був одним із тих, хто неодноразово ставив вимогу перед урядом, виступаючи за справедливий перерахунок пенсій цій категорії населення.

Так, Аваков пояснив, що відповідне рішення вже закріплене у постанові Кабміну №704 "Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб".

Відтепер пенсії нараховуватимуться з урахуванням посадового окладу, спеціального звання та надбавки за вислугу років станом на 1 березня 2018 року. Зростання виплат триватиме упродовж трьох років, починаючи з 1 січня 2018 року і до 1 січня 2020 року. На той час всі пенсіонери системи МВС повинні будуть вже отримувати 100-відсотково перерахований розмір пенсій.

Нагадаємо, що рішенню Кабміну передувало чимало масових акцій протесту пенсіонерів МВС. Щоб стати на їхній захист, нардеп Ігор Гузь спільно із представниками силових структур виступив на брифінгу у Верховній Раді, а також підтримав їх під час мітингу перед парламентом.

"Ще у грудні 2015-го Верховна Рада прийняла законопроект № 900, який передбачав відповідні гарантії пенсіонерам МВС. Важливо, щоб хоча б зараз Кабмін розпочав виконувати це рішення і забезпечувати відповідні виплати. Це не малі кошти в масштабах країни, але держава зобов’язана виконувати взяті на себе зобов’язанння", - вважає обранець.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter