50 звернень у травмпункт, 6 випадків сильного алкогольного сп’яніння, дві смертельні ДТП та декілька пожеж: так минули новорічні вихідні у Волинській області.

Читайте також: Як правильно закінчити Різдвяний піст: поради фахівців

Черги у супермаркетах, прикрашання ялинки та підготовка святкового столу: передноворічна метушня – улюблена пора чи не всіх, проте не для поліції, рятувальників і медиків. Останні грудневі дні та січень – період посиленого режиму роботи цих служб. Зокрема, медики стверджують – Новий рік здивував, бо ж кількість звернень значно менша, ніж тогоріч. За два дні лучани зверталися у травмпункт Луцької міської лікарні 56 разів, також зафіксовано 6 випадків сильного алкогольного сп’яніння, а ще ножове поранення та нещасний випадок, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

"Хочу сказати, що культура святкування таких свят стала кращою, можна сказати, якщо брати минулі роки, то в стані алкогольного сп’яніння,  травмпункту то це близько 50 випадків, 50% в стані алкогольного сп’яніння. Цього року то менше криміналу, менше переломів, тобто я думаю все таки сприяла і погода", – розповів заступник директора з медичної частини Володимир Шендибило.

Така ж ситуація і за статистикою Головного управління національної поліції у Волинській області у період 31 грудня-1 січня. За цей час в області трапились дві смертельні ДТП, проте щодо масових заходів – все минуло спокійно.

"У новорічних масових заходах взяло участь майже 10 тисяч громадян, публічну безпеку і правопорядок забезпечували понад триста правоохоронців. Також хочу сказати, що порушень громадського порядку не зафіксовано, зокрема у населених пунктах області відбулося 29 масових заходів з нагоди святкування нового року", – сказав керівник сектору комунікацій ГУ НП у Волинській області Віктор Гомоль.

Читайте також: Як покращити секс у новому році: поради експертів

У пожежників переддень нового року та сам Новий рік були не такими вже і спокійними – лише 31 грудня рятувальники загасили три пожежі у Нововолинську, Любешівському та Ківерцівському районах. За попередньою інформацією, причини загоряння – необережне поводження з вогнем. А вже першого січня трапилося дві пожежі – у Старовижівському районі та у місті Ківерці.

"Також рятувальний підрозділ управління ДСНС у Волинській області виїжджав для аварійно-рятувальних робіт 4 рази, зокрема у місті Луцьк надали допомогу літній жінці, яка не змогла відкрити двері, але потребувала медичної допомоги. Тобто можна сказати що врятували їй життя, і надали своєчасне надання медичної допомоги", – заявив начальник сектору зв'язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ДСНС у Волинській області Володимир Нестеров.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter